Ero sivun ”Keskusvallat” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
{{lähde}}, ew:n mukaan bulgaarit ja osmanit, muttei Italiaa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Ensimmäinen maailmansota|Ensimmäisessä maailmansodassa]] '''keskusvaltoihin''' kuuluivat [[Saksa]], [[Itävalta-Unkari]] ja [[Italia]]. Saksa oli keskusvalloista kaikkein voimakkain. Samassa liittoutumassa taisteli ''ententéä'' ([[Entente cordiale|L'Entente Cordiale]]) eli [[ympärysvallat|ympärysvaltoja]] vastaan myös [[Bulgaria]] ja [[Ottomaanien valtakunta]]. Italia loikkasi Italian, Itävalta-Unkarin ja Saksan kolmiliitosta ympärysvaltain puolelle 1915, koska halusi vallata Itävalta-Unkarilta eräitä Pohjois-Italian alueita, joiden katsoi kuuluvan itselleen.
[[Ensimmäinen maailmansota|Ensimmäisessä maailmansodassa]] '''keskusvaltoihin''' kuuluivat [[Saksa]], [[Itävalta-Unkari]] ja [[Italia]].{{lähde}} Saksa oli keskusvalloista kaikkein voimakkain. Samassa liittoutumassa taisteli ''ententéä'' ([[Entente cordiale|L'Entente Cordiale]]) eli [[ympärysvallat|ympärysvaltoja]] vastaan myös [[Bulgaria]] ja [[Ottomaanien valtakunta]]. Italia loikkasi Italian, Itävalta-Unkarin ja Saksan kolmiliitosta ympärysvaltain puolelle 1915, koska halusi vallata Itävalta-Unkarilta eräitä Pohjois-Italian alueita, joiden katsoi kuuluvan itselleen.


{{Ensimmäinen maailmansota}}
{{Ensimmäinen maailmansota}}

Versio 3. joulukuuta 2007 kello 21.54

Ensimmäisessä maailmansodassa keskusvaltoihin kuuluivat Saksa, Itävalta-Unkari ja Italia.lähde? Saksa oli keskusvalloista kaikkein voimakkain. Samassa liittoutumassa taisteli ententéä (L'Entente Cordiale) eli ympärysvaltoja vastaan myös Bulgaria ja Ottomaanien valtakunta. Italia loikkasi Italian, Itävalta-Unkarin ja Saksan kolmiliitosta ympärysvaltain puolelle 1915, koska halusi vallata Itävalta-Unkarilta eräitä Pohjois-Italian alueita, joiden katsoi kuuluvan itselleen.

Tämä sotaan tai sodankäyntiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.