Ero sivun ”Ville Tiisanoja” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Jabaka (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
p Botti vaihtoi luokan Luokka:Dopingista kärähtäneet urheilijat
Rivi 17: Rivi 17:
* {{IAAF|132019}}
* {{IAAF|132019}}


[[Luokka:Dopingista kärähtäneet urheilijat|Tiisanoja, Ville]]
[[Luokka:Dopingrikkomuksesta tuomitut henkilöt|Tiisanoja, Ville]]
[[Luokka:Suomalaiset kuulantyöntäjät|Tiisanoja, Ville]]
[[Luokka:Suomalaiset kuulantyöntäjät|Tiisanoja, Ville]]



Versio 3. joulukuuta 2007 kello 10.56

Ville Johannes Tiisanoja (s. 24. joulukuuta 1975, Vantaa) on vantaalainen kuulantyöntäjä, joka edustaa Kenttäurheilijat-58:a. Hänen henkilökohtainen ennätyksensä miesten kuulassa on 21,09 m, jonka hän työnsi Kuortaneen eliittikisoissa 28. heinäkuuta 2002. Hänen valmentajansa on hänen isänsä Kalle Tiisanoja. Ammatiltaan Tiisanoja on rakennusmestari.

Tiisanojalla on 17-vuotiaiden Suomen ennätys vuodelta 1992 (19,79 m) ja 14-vuotiaiden Suomen halliennätys vuodelta 1989 (13,30 m). Molemmat ovat vielä voimassa. Lisäksi Tiisanojalla on useita juniorisarjojen piiriennätyksiä kuulan lisäksi myös keihäässä, kiekossa ja moukarissa.

Doping

Tiisanoja joutui kiekonheittäjä Timo Tompurin kanssa kyseenalaiseen julkisuuteen keväällä 2002. Harjoitusleiriltä Espanjasta palaavan parivaljakon Espanjasta ostetusta autosta löytyi Ranskan tullin tarkastuksessa kiellettyjä aineita. Urheilijat ovat kiistäneet aineiden kuuluneen heille. Miesten mukaan aineet löytyivät autossa olleesta lokerosta ja olivat auton edellisen omistajan.

Urheilun oikeusturvalautakunta totesi päätöksessään, että on äärimmäisen epätodennäköistä ja siksi järkevän epäilyksen ulkopuolella, että Tompurin autossa tai jommankumman matkatavaroissa sattumalta tai heidän tietämättään olisi ollut kätkössä sellaisia dopingaineita, joita uskotaan yleisesti käytettävän Tiisanojan ja Tompurin harjoittamissa lajeissa. Sen vuoksi oikeusturvalautakunta ei pitänyt uskottavana, että Tiisanoja ja Tompuri eivät olleet tietoisia mukana kuljettamistaan dopingaineista. Urheilijoille annettiin varoitus.

Tiisanoja jäi elokuussa 2006 kiinni testosteronin käytöstä ja myönsi A-näytteen oikeellisuuden. Tiisanoja sai kahden vuoden kilpailukiellon ja 50 000 euron sopimussakon rangaistuksena dopingrikkomuksesta. Hän myönsi myös saaneensa testosteronia välikäden avulla. Tiisanojan kilpailukielto alkoi 24. elokuuta 2006[1] ja lisäksi hänen kilpailutuloksensa 27. kesäkuuta 2006 lähtien on mitätöity[2], mikä tarkoittaa, että hän menetti vuoden 2006 Suomen mestaruuden.

Lähteet

  1. Pekingin kisat jäävät Tiisanojalta väliin 20.3.2007. Helsingin Sanomat. Viitattu 20.3.2007.
  2. HS:Kuulantyöntäjä Tiisanoja jäi kiinni dopingista

Aiheesta muualla