Ero sivun ”Donald Byrd” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Donaldson Toussaint L'Ouverture Byrd II''' (s. [[9. joulukuuta]] [[1932]] [[Detroit]], [[Michigan]]) on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[jazz]][[trumpetti|trumpetisti]]. Hän tuli alun alkaen tunnetuksi [[hard bop]] -muusikkona, mutta levytti sittemmin [[fuusiojazz]]ia. Tunnetuimpien albumien joukkoon lukeutuu ''Blue Note Records'' ([[1972]]). Byrd on menestynyt myös pedagogina.
'''Donaldson Toussaint L'Ouverture Byrd II''' (s. [[9. joulukuuta]] [[1932]] [[Detroit]], [[Michigan]]) on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[jazz]][[trumpetti|trumpetisti]]. Hän tuli alun alkaen tunnetuksi [[hard bop]] -muusikkona, mutta siirtyi 1970-luvun alkaessa jazz-funkiin ja 1970-luvun R&B:hen. Byrdin vuoden [[1972]] jazz-funk albumi ''Blackbyrd'' on [[Blue Note Records|Blue Note]] merkin eniten myynyt levy. Byrd on menestynyt myös pedagogina.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 28. marraskuuta 2007 kello 13.47

Donaldson Toussaint L'Ouverture Byrd II (s. 9. joulukuuta 1932 Detroit, Michigan) on yhdysvaltalainen jazztrumpetisti. Hän tuli alun alkaen tunnetuksi hard bop -muusikkona, mutta siirtyi 1970-luvun alkaessa jazz-funkiin ja 1970-luvun R&B:hen. Byrdin vuoden 1972 jazz-funk albumi Blackbyrd on Blue Note merkin eniten myynyt levy. Byrd on menestynyt myös pedagogina.

Aiheesta muualla

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.