Ero sivun ”Rantola” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p kielenhuoltoa , typos fixed: Itseas → Itse as AWB
Rivi 1: Rivi 1:
'''Rantola''' on [[kylä]] [[Sauvo]]n, [[Karuna]]ssa ja eräänlainen Karunan "keskusta". Kylässä toimii muun muassa lähikauppa, [[asiamiesposti]] sekä Karunan osuuspankki. Kylän alueella on yleinen [[uimaranta]]. Kylän läpi kulkee Karunantie, johon kuuluva vuonna [[1962]] rakennettu [[silta]] yhdistää [[lahti (vesialue)|lahden]] toisistaan erottamat Karunan kaksi osaa. Itseasiassa Rantola on alkujaan ollut vain rälssitalo Kasklahden kylässä, mutta kun paikalle rakennettiin pieni sähkölaitos vuonna [[1912]], siitä kehittyi keskuspaikka ja nykyään se kattaa osat Kasklahden lahden pohjoispuolella ja Sydänmaan lahden eteläpuolella kylistä.
'''Rantola''' on [[kylä]] [[Sauvo]]n, [[Karuna]]ssa ja eräänlainen Karunan "keskusta". Kylässä toimii muun muassa lähikauppa, [[asiamiesposti]] sekä Karunan osuuspankki. Kylän alueella on yleinen [[uimaranta]]. Kylän läpi kulkee Karunantie, johon kuuluva vuonna [[1962]] rakennettu [[silta]] yhdistää [[lahti (vesialue)|lahden]] toisistaan erottamat Karunan kaksi osaa. Itse asiassa Rantola on alkujaan ollut vain rälssitalo Kasklahden kylässä, mutta kun paikalle rakennettiin pieni sähkölaitos vuonna [[1912]], siitä kehittyi keskuspaikka ja nykyään se kattaa osat Kasklahden lahden pohjoispuolella ja Sydänmaan lahden eteläpuolella kylistä.


Rantola sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Sauvon keskustasta.
Rantola sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Sauvon keskustasta.

Versio 21. marraskuuta 2007 kello 16.17

Rantola on kylä Sauvon, Karunassa ja eräänlainen Karunan "keskusta". Kylässä toimii muun muassa lähikauppa, asiamiesposti sekä Karunan osuuspankki. Kylän alueella on yleinen uimaranta. Kylän läpi kulkee Karunantie, johon kuuluva vuonna 1962 rakennettu silta yhdistää lahden toisistaan erottamat Karunan kaksi osaa. Itse asiassa Rantola on alkujaan ollut vain rälssitalo Kasklahden kylässä, mutta kun paikalle rakennettiin pieni sähkölaitos vuonna 1912, siitä kehittyi keskuspaikka ja nykyään se kattaa osat Kasklahden lahden pohjoispuolella ja Sydänmaan lahden eteläpuolella kylistä.

Rantola sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Sauvon keskustasta.

Malline:Tynkä/Varsinais-Suomi