Ero sivun ”Jeesus ja Josefine” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 37: Rivi 37:
Josef: [[Martin Brygmann]],
Josef: [[Martin Brygmann]],
Maria: [[Camilla Bendix]],
Maria: [[Camilla Bendix]],
Jytte: [[Bodil Jørgensen]]
Jytte: [[Bodil Jørgensen]],
ja Thorsen: [[Kjeld Nøgaard]]
Thorsen: [[Kjeld Nøgaard]].


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 15. marraskuuta 2007 kello 23.29

Jeesus ja Josefine
Jesus og Josefine
Tyyli Lastenohjelma
Kestoaika 30 min
Pääosissa Pernille Kaae Høier, Rasmus Ott, Sebastian Aagaard-Williams, Andrea Vagn Jensen, Nikolaj Steen, Jonathan Werner Juel
Alkuperämaa Tanska Tanska
Alkuperäiskieli tanska
Verkko TV 2
Esitetty 2003 –
Jaksoja 24
Aiheesta muualla
IMDb

Jeesus ja Josefine on vuonna 2004 valmistunut tanskalainen lasten jouluaiheinen tv-sarja. Sarja oli suosittu ohjelma Tanskassa, ja sitä esitettiin Tanskassa Dtv:ssä. Suomessa sarjan esitti TV2 ja se oli dubattu suomenkieliseksi.

Sarja kertoo 12-vuotiaasta tytöstä Josefinesta (Pernille Kaae Høier), jonka syntymäpäivä on 24. joulukuuta niin kuin perinteen mukaan Jeesuksellakin, josta hänen äitinsä Louise puhuu paljon, koska on pappi.

Josefinesta ei ole mukavaa, että syntymäpäivä on samana päivänä kuin Jeesuksella, koska hän ei voi jouluaattona pitää syntymäpäiväjuhliaan. Josefinella on myös pikkuveli Lukas ja isä Jesper. Hänellä on myös hyvä ystävä Oskar (Rasmus Ott).

Pian Josefine löytää aikakoneen, jolla hän matkaa kaksituhatta vuotta ajassa taaksepäin Nasaretin kaupunkiin Israeliin, missä keisari Augustus suorittaa verollepanoa ja Joosef on vaimonsa Marian kanssa etsimässä yösijaa. Pian Josefine matkustaa takaisin Nasaretiin ja tutustuu Jeesukseen. (Jeesuksen roolissa Sebastian Aagaard).

Pian heistä tulee hyvät ystävät, ja he ihastuvat toisiinsa, mutta Josefine tajuaa, että se ei ole järkevää, koska he ovat hyvin erilaisia ihmisiä. Pian Jeesus matkustaa Tanskaan, jossa Josefine asuu, ja Josefine esittelee nykyisyyttä Jeesukselle. He menevät kirkkoon, jossa on alttarilla Jeesus ristillä. Josefine kertoo, että Jeesus ristiinnaulitaan, kun tästä kasvaa vanha ja viisas mies. Jeesus ei usko Josefinea ja sanoo, ettei tahdo olla enää Jumalan poika.

Josefine palaa takaisin Tanskaan, mutta kaikki on muuttunut. Kaikki hoipertelevat punaisissa univormuissa, haukkuvat toisiaan eivätkä edes tunne toisiaan. Josefine palaa Israeliin ja yrittää selittää Jeesukselle, ettei ole hänen syynsä, että Jeesus ristiinnaulitaan. Melkein kaikki näyttää olevan hyvin, mutta pulmia tulee matkaan... Näyttelijät Josefine: Pernille Kaae Høier, Jeesus: Sebastian Aagaarg-Williams, Oskar: Rasmus Ott, Louise: Andrea Vagn Jensen, Jesper: Nikolaj Steen, Lukas: Jonathan Werner Juel, Josef: Martin Brygmann, Maria: Camilla Bendix, Jytte: Bodil Jørgensen, Thorsen: Kjeld Nøgaard.

Aiheesta muualla

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.