Ero sivun ”Ithilien” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SieBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: ru:Итилиэн
BotMultichill (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: fr:Gondor#Ithilien
Rivi 15: Rivi 15:
[[en:Ithilien]]
[[en:Ithilien]]
[[es:Ithilien]]
[[es:Ithilien]]
[[fr:Ithilien]]
[[fr:Gondor#Ithilien]]
[[it:Ithilien]]
[[it:Ithilien]]
[[nl:Ithilien]]
[[nl:Ithilien]]

Versio 15. marraskuuta 2007 kello 05.43

Ithilien on alue Gondorissa, J.R.R. Tolkienin luomassa kuvitteellisessa Keski-Maassa.

Ithilien on ainoa osa Gondoria, joka on Suuren Anduin-joen Ephel Dúathin välissä. Alue rajoittuu etelässä Porod-jokeen. Alue jakaantuu edelleen eteläiseen ja pohjoiseen Ithilieniin ja näiden rajana on Morgulduin-joki.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Se oli menestyvä maa Toisen Ajan aikana ja Kolmannen Ajan alussa Gondorin ollessa vahva ja Mordorin ollessa autio. Aikoinaan alueen tärkein kaupunki oli Minas Ithil, mutta Mordorin vallattua sen nimi muuttui Minas Morguliksi. Tämän jälkeen suurin osa alueen väestöä pakeni Anduinin yli paetakseen sotaa, mutta Gondorin vartijat pitivät edelleen tiedustelijoita Ithilienissä Henneth Annûnin kaltaisissa salaisissa paikoissa.

Kirjassa Taru sormusten herrasta Klonkku johdattaa Frodon ja Samin Ithilienin läpi Cirith Ungolin laaksoon Mordoriin. Seurattuaan Haradrimin (Eteläisten) taistelua, johon osallistui myös olifantteja Faramirin joukot löytävät hobitit, mutta heidän sallitaan jatkaa matkaa.

Neljännen Ajan aikana Ithilieniä hallitsivat Ithilienin prinssit, joka sukulinja alkoi Faramiristä ja Éowynistä, Ithilienin valkoisesta neidosta. Minas Morgulia ei asuteta uudelleen ja Faramir toimii Emyn Arnenin hallitsijana.