Ero sivun ”Juan Román Riquelme” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
jonnenjoutavia aiheesta muualla -linkkejä pois
DorganBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: hu:Juan Román Riquelme
Rivi 49: Rivi 49:
[[he:חואן רומן ריקלמה]]
[[he:חואן רומן ריקלמה]]
[[lt:Juan Román Riquelme]]
[[lt:Juan Román Riquelme]]
[[hu:Juan Román Riquelme]]
[[nl:Juan Román Riquelme]]
[[nl:Juan Román Riquelme]]
[[ja:フアン・ロマン・リケルメ]]
[[ja:フアン・ロマン・リケルメ]]

Versio 14. marraskuuta 2007 kello 10.42

Juan Román Riquelme Villarrealin harjoituksissa vuonna 2006.

Juan Román "Romy" Riquelme, käyttää myös taiteilijanimeä Román, (s. 24. kesäkuuta 1978 San Fernando, Argentiina) on argentiinalainen jalkapalloilija, joka edustaa Espanjan Primera Divisiónissa pelaavaa Villarrealia. Riquelmen pelipaikka on keskikentän vasemmassa laidassa pelinrakentajana, hyökkäävässä roolissa, mutta hän pystyy pelaamaan myös kärkien alapuolella. Hän edustaa eräitä harvoja todellisia niin kutsutun "kymppipaikan" pelaajia.

182 senttimetriä pitkä Riquelme on edustanut aikaisemmin ammattilaisena kotimaassaan Argentinos Juniorsia sekä Boca Juniorsia ennen nykyistä lainasopimustaan. Lisäksi Riquelme on edustanut FC Barcelonaa Espanjassa. Hänen nykyinen sopimuksensa Villarrealin kanssa päättyy kesällä 2009. Seurajoukkueuran parhaita saavutuksia ovat kolme Copa Libertadoresin voittoa sekä Intercontinental Cupin voitto. Riquelme on saanut urallaan myös monia henkilökohtaisia palkintoja, niistä kirkkaimpina Argentiinan liigan parhaan pelaajan, Etelä-Amerikan parhaan pelaajan ja Argentiinan vuoden pelaajan tittelit. Riquelmeä kutsutaan kotimaassaan Argentiinassa lempinimillä "Romy" sekä "El Torero" (suom. Härkätaistelija).

Argentiinan maajoukkueessa Riquelme on pelannut 30 ottelua ja tehnyt niissä seitsemän maalia. Hän debytoi maajoukkueessa jo vuonna 1997. Samana vuonna hän oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Vuoden 2006 syksyllä Riquelme ilmoitti päätöksestään vetäytyä Argentiinan maajoukkueesta vedoten hänen äitinsä heikentyneeseen terveydentilaan. Riquelme palasi kuitenkin maajoukkueeseen vuoden 2007 Etelä-Amerikan mestaruusturnausta, Copa Américaa varten.

Helmikuussa 2007 Riquelme siirtyi lainalle Boca Juniorsiin, vaikka vielä vuonna 2002 Riquelme vannoi ettei enää ikinä palaisi Bocaan. Mm. Bocan puheenjohtaja Mauricio Macri sanoi Riquelmen paluun Bocan paitaan olleen kohtalo. Siirron eräinä syinä pidettiin Riquelmen erimielisyyksiä Villarrealin valmentajan Manuel Pellegrinin ja seuran puheenjohtajan Fernando Roigin kanssa. Vuoden 2007 maaliskuussa mies kertoi palaavansa Espanjaan, mutta perui päätöksensä kuullessaan Villarrealin aikeista hankkia hollantilainen Rafael van der Vaart miehistöönsä. Riquelme oli Bocassa tärkeässä roolissa, kun seura voitti Copa Libertadoresin 2007 jossa hän teki 7 maalia, joista ehkäpä komein tuli finaalin ensimmäisessä osaottelussa jossa Riquelme ampui vapaapotkun Grêmion verkkoon. Finaalin toisessa osaottelussa Riquelme kunnostautui jälleen tekemällä kaksi maalia ja varmistamalla seuralleen kuudennen Copa Libertadoresin voiton. Riquelmen aikaisemmat mestaruudet ovat vuosilta 2000 ja 2001. Riquelme valittiin myös kilpailun parhaimmaksi pelaajaksi. Huolimatta mm. Juventuksen kiinnostuksesta värvätä Riquelme joukkueeseensa, elokuussa 2007 Riquelme ilmoitti palaavansa Villarrealiin ja aloittavansa harjoittelun joukkueen kanssa.

Yksityiselämä

Riquelme on naimisissa, pariskunnalla on kolme lasta.

Saavutukset

Aiheesta muualla