Ero sivun ”Oh! My Goddess” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 17: Rivi 17:
{{Tietolaatikko animanga/Alaosa}}
{{Tietolaatikko animanga/Alaosa}}


'''Oh! My Goddess''' ({{k-ja|ああっ女神さまっ, ''Aa! Megamisama!''}}) on [[Kōsuke Fujishima]]n vuonna [[1988]] aloittama [[manga]]sarja. Egmont on aloittanut sarjan suomentamisen vuonna 2007. Sarja julkaistaan peilaamattomana. Japanista tehdyn käännöksen tekijä on Suvi Mäkelä. Suomeksi on käännetty 7 osaa Oh! My Goddessia.
'''Oh! My Goddess''' ({{k-ja|ああっ女神さまっ, ''Aa! Megamisama!''}}) on [[Kōsuke Fujishima]]n vuonna [[1988]] aloittama [[seinen]]-[[manga]]sarja. [[Egmont Kustannus|Egmont]] on aloittanut sarjan suomentamisen vuonna 2007. Sarja julkaistaan peilaamattomana. Japanista tehdyn käännöksen tekijä on Suvi Mäkelä. Suomeksi on käännetty 7 osaa ''Oh! My Goddessia''.


Sarja kertoo nuoresta opiskelijasta Keiichi Morisatosta, joka saa vieraakseen [[jumalatar|jumalattaren]], Belldandyn. Varomattoman toiveen seurauksena
Sarja kertoo nuoresta opiskelijasta Keiichi Morisatosta, joka saa vieraakseen [[jumalatar|jumalattaren]], Belldandyn. Varomattoman toiveen seurauksena Belldandy jää ikuisesti Keiichin luo. Keiichi ei voi kertoa muille Belldandyn yliluonnollisista voimista, joten tämä ja Belldandy joutuvat moniin selkkauksiin. Nuorten elämää hankaloittaa Belldandyn hehkeä ulkomuoto, sekä se, että yliluonnollisilla voimilla tuntuu olevan jatkuvaa tarvetta niin opiskelija- kuin rakkauselämässä. Keiichin pikkusisko Megumi sekä Belldandyn riehakas isosisko Urd häiritsevät myös nuorten ystävyys-suhdetta, aivan niin kuin yliopiston motoristikerhon jäsenet sekä kampuksen kaunotar Sayoko Mishima, joka tahtoo ajaa Belldandyn pois yliopistolta.
Belldandy jää ikuisesti Keiichin luo. Keiichi ei voi kertoa muille Belldandyn yliluonnollisista voimista, joten tämä ja Belldandy joutuvat moniin selkkauksiin. Nuorten elämää hankaloittaa Belldandyn hehkeä ulkomuoto, sekä se, että yliluonnollisilla voimilla tuntuu olevan jatkuvaa tarvetta niin opiskelija- kuin rakkauselämässä. Keiichin pikkusisko Megumi sekä Belldandyn riehakas isosisko Urd häiritsevät myös nuorten ystävyys-suhdetta, aivan niin kuin yliopiston motoristikerhon jäsenet sekä kampuksen kaunotar Sayoko Mishima, joka tahtoo ajaa Belldandyn pois yliopistolta.


Sarjassa yhdistyy komedia sekä romantiikka. Sarja kuuluu maailman suosituimpiin mangasarjoihin.
Sarjassa yhdistyy komedia sekä romantiikka. Sarja kuuluu maailman suosituimpiin mangasarjoihin.


==Aiheesta muualla==
*[http://www.tbs.co.jp/megamisama/ Virallinen ''Ah! My Goddess'' -sivusto] {{ja}}
*[http://www.goddess-project.net/ The Goddess Project -fanisivusto] {{en}}
*[http://www.otakalypse.com/wiki/index.php/Main_Page Oh My Goddess! Manga Gallery] {{en}}


{{Tynkä/Anime}}
{{Tynkä/Anime}}

Versio 11. marraskuuta 2007 kello 23.27

Oh! My Goddess
ああっ女神さまっ
(Aa! Megamisama)
Genre fantasia, komedia, romantiikka
Manga
Tekijä Kōsuke Fujishima
Julkaisija Kōdansha
Sarjajulkaisulehti
Ensimmäinen painatus 1988 –
Kirjojen lukumäärä

Oh! My Goddess (jap. ああっ女神さまっ, Aa! Megamisama!) on Kōsuke Fujishiman vuonna 1988 aloittama seinen-mangasarja. Egmont on aloittanut sarjan suomentamisen vuonna 2007. Sarja julkaistaan peilaamattomana. Japanista tehdyn käännöksen tekijä on Suvi Mäkelä. Suomeksi on käännetty 7 osaa Oh! My Goddessia.

Sarja kertoo nuoresta opiskelijasta Keiichi Morisatosta, joka saa vieraakseen jumalattaren, Belldandyn. Varomattoman toiveen seurauksena Belldandy jää ikuisesti Keiichin luo. Keiichi ei voi kertoa muille Belldandyn yliluonnollisista voimista, joten tämä ja Belldandy joutuvat moniin selkkauksiin. Nuorten elämää hankaloittaa Belldandyn hehkeä ulkomuoto, sekä se, että yliluonnollisilla voimilla tuntuu olevan jatkuvaa tarvetta niin opiskelija- kuin rakkauselämässä. Keiichin pikkusisko Megumi sekä Belldandyn riehakas isosisko Urd häiritsevät myös nuorten ystävyys-suhdetta, aivan niin kuin yliopiston motoristikerhon jäsenet sekä kampuksen kaunotar Sayoko Mishima, joka tahtoo ajaa Belldandyn pois yliopistolta.

Sarjassa yhdistyy komedia sekä romantiikka. Sarja kuuluu maailman suosituimpiin mangasarjoihin.

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/Anime