Ero sivun ”Tapiotar” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Tapiotar''' suomalaisissa saduissa ja tarinoissa metsän haltija ja kuningatar. Tapiotar on myös myyttinen lintujen kantaäíti eli [[Emuu]]. Tapiotar ei välttämättä ole metsän kuningas Tapion vaimo, vaan Tapion naispuolinen vastine, [[metsän väki|metsän väen]] johtaja. Tapion vaimoksi mainitaan esimerkiksi [[Mielikki]]. Eräässä sadussa Tapiotar houkuttelee nuorukaisen puolisokseen, ja uhkaa tappaa tämän, jos tämä yrittää pakoon. Tapiotar tekee nuorukaisen kanssa lapsen.
'''Tapiotar''' suomalaisissa saduissa ja tarinoissa metsän haltija ja kuningatar. Tapiotar on myös myyttinen lintujen kantaäíti eli [[Emuu]]. Tapiotar ei välttämättä ole metsän kuningas Tapion vaimo, vaan [[Tapio]]n naispuolinen vastine, [[metsän väki|metsän väen]] johtaja. Tapion vaimoksi mainitaan esimerkiksi [[Mielikki]]. Eräässä sadussa Tapiotar houkuttelee nuorukaisen puolisokseen, ja uhkaa tappaa tämän, jos tämä yrittää pakoon. Tapiotar tekee nuorukaisen kanssa lapsen.
[[Luokka:Suomalaiset taruolennot]]
[[Luokka:Suomalaiset taruolennot]]

Versio 18. elokuuta 2005 kello 11.15

Tapiotar suomalaisissa saduissa ja tarinoissa metsän haltija ja kuningatar. Tapiotar on myös myyttinen lintujen kantaäíti eli Emuu. Tapiotar ei välttämättä ole metsän kuningas Tapion vaimo, vaan Tapion naispuolinen vastine, metsän väen johtaja. Tapion vaimoksi mainitaan esimerkiksi Mielikki. Eräässä sadussa Tapiotar houkuttelee nuorukaisen puolisokseen, ja uhkaa tappaa tämän, jos tämä yrittää pakoon. Tapiotar tekee nuorukaisen kanssa lapsen.