Ero sivun ”Jacques de Serizay” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Jacques de Serizay'''<ref>Ranskan akatemian sivulla [http://www.academie-francaise.fr/immortels/base/academiciens/fiche.asp?param=6] nimi kirjoitetaan muodossa Serisa.</ref> ([[1590]] [[Pariisi]]– [[marraskuu]] [[1653]] [[La Rochefoucauld]]) oli [[ranska]]lainen [[kirjailija]] ja [[runoilija]]. Hän oli myös [[Ranskan akatemia]]n [[Luettelo Ranskan akatemian jäsenistä tuoleittain|jäsen]]. Hän oli akatemia istuntoja varten kuukausittain valittava puheenjohtaja (presidentti).
'''Jacques de Serizay'''<ref>Ranskan akatemian sivulla [http://www.academie-francaise.fr/immortels/base/academiciens/fiche.asp?param=6] nimi kirjoitetaan muodossa Serisay.</ref> ([[1590]] [[Pariisi]]– [[marraskuu]] [[1653]] [[La Rochefoucauld]]) oli [[ranska]]lainen [[kirjailija]] ja [[runoilija]]. Hän oli myös [[Ranskan akatemia]]n [[Luettelo Ranskan akatemian jäsenistä tuoleittain|jäsen]]. Hän oli akatemia istuntoja varten kuukausittain valittava puheenjohtaja (presidentti).
==Elämäkerta==
==Elämäkerta==

Versio 6. marraskuuta 2007 kello 17.19

Jacques de Serizay[1] (1590 Pariisimarraskuu 1653 La Rochefoucauld) oli ranskalainen kirjailija ja runoilija. Hän oli myös Ranskan akatemian jäsen. Hän oli akatemia istuntoja varten kuukausittain valittava puheenjohtaja (presidentti).

Elämäkerta

de Serizayn elämästä tiedetään hyvin vähän ja kaikki tieto koskettelee lähinnä hänen toimintaansa akatemian jäsenenä. Hänen kirjallisesta tuotoksestaan on säilynyt vain muutamia hajanaisia runonpätkiä.

Viitteet

  1. Ranskan akatemian sivulla [1] nimi kirjoitetaan muodossa Serisay.

Aiheesta muualla


Edeltäjä:
-
Ranskan akatemian jäsen
Tuoli 2
1634-1643
Seuraaja:
Paul-Philippe de Chaumont