Ero sivun ”Spencer W. Kimball” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Tullessaan kirkon presidentiksi joulukuussa 1973 Kimballilla oli näky voimakkaasti kasvavasta kirkosta. Tämän mahdollistamiseksi hän halusi panna painoa kirkon lähetystyölle. Kimball kehotti kaikkia kirkon jäseniä todistamaan totuudesta ja selitti, että jokaisen kelvollisen nuoren miehen kirkossa tulisi lähteä lähetystyöhön. Hän kehotti kirkon jäseniä myös rukoilemaan, että koko maailma avautuisi evankeliumin totuudelle. Myös temppelien rakentaminen koki Kimballin aikana ennen näkemättömän lisääntymisen.
 
São Paulon temppeliä rakennettaessa Kimball oli saanut todistaa useiden [[Brasilia]]n kirkon afroamerikkalaisten jäsenten intoa rakentaa temppeli, jonne heillä ei tuon ajan käytännön mukaan ollut pääsyä. KirkkoonTemppeliin pääseminen edellytti nimittäin korkeampaa [[Melkisedekin pappeus (mormonismi)|Melkisedekin pappeutta]], eikä mustaihoisilla kirkon jäsenillä ollut mahdollisuutta saada pappeutta. Tämä into sai Kimballin tekemään työtä mustaihoisten kirkon jäsenien pappeuden puolesta. Toisaalta asiaan vaikutti varmasti myös Yhdysvaltain yleinen mielipide, joka 1960-luvun kansalaisoikeustaistelun myötä oli kääntynyt suotuisaksi rotujen tasa-arvolle.
 
Vuonna 1978 Kimball ilmoitti saaneensa yhdessä kahdentoista apostolin koorumin kanssa ilmoituksen, jossa Herra avasi pappeuden virat myös mustaihoisille. Tämä tehtiin tiettäväksi virallisessa julistuksessa nro 2, joka liitettiin [[Oppi ja liitot]] -kirjaan osaksi kirkon virallista oppia.
3 967

muokkausta

Navigointivalikko