Ero sivun ”Jazztanssi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 072 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
(Revert to revision 3479062 dated 2007-09-15 20:47:24 by Ejs-80 using popups)
[[tr:Caz dansı]]
[[zh:爵士舞]]
Rytmikäs, kehollista koordinaatiokykyä kehittävä jazztanssi on voimakas ja upea tanssilaji. Kehon lihaksisto rakennetaan vahvaksi ja joustavaksi. Jazztanssijasta kehittyy taitava liikkeen rytmin ja liikkeen virtauksen hallitsija.
 
 
Jazz historia Jazztanssi on alkujaan afroamerikkalaisen kulttuurin piirissä syntynyt tanssimuoto, jossa yhdistyvät afrikkalainen tanssiperinne ja eurooppalaiset kansantanssit. Se alkoi kehittyä vuonna1930 ja sai vaikutteita modernista tanssista ja baletista. Steppi, jossa tanssiessa tehdään rytmejä erityisillä raudoitetuilla steppikengillä, on sille läheistä sukua ja tanssityyleillä on yhteinen tausta. Jazztanssin piiriin kuuluu laaja kirjo erilaisia tyylejä showtanssista tanssitaidetta edustaviin muotoihin. Jazztanssin tekniikkaa on ensimmäisenä kehittänyt Jack Cole ja myöhemmin mm. Eugene Louis Faccuito (paremmin tunnettu nimellä Luigi) ja Matt Mattox. Suomeen jazz tuli vuonna 1960 ja ensimmäisiä opettajia oli Tamara Rasmussen. Tanssilajille tyypillistä on polyrytmisyys ja isolation eli eriyttäminen, jossa kehonosia pyritään liikuttamaan toisistaan riippumatta. Jazztanssilla on ollut vuosikymmenien ajan ja on edelleen keskeinen sija musiikkiteatterin koreografiassa. Klassisena esimerkkinä voidaan mainita Leonard Bernsteinin musikaali West Side Story, joka teki tanssia tunnetuksi vuonna 1950 ja vuonna 1960. Esitysten luonteen mukaan jazztanssia yhdistellään muiden nykytanssin muotojen kanssa. Lisäksi jazztanssia käytetään usein musiikkivideoiden visuaalisena tehokeinona
 
 
Harjttelu Jazz tanssijoilla pitää olla mustat venyvät jazzhousut ja jazztossut, ei ole väliä minkälainen paita on kunhan on tumma. Jazz liikkeisiin kuuluu Gran Jete (Jalan heitto suoraan), Develope (jalan heitto sivulle), Gran jete (Hyppy jossa jalat aukenevat spagaattiin), demysecend (Kun kädet on yläviistossa). Nämä voivat olla saman nimisiä kun baletin liikkeissä mutta jazzissa pitää olla tiukkana mutta baletissa päinvastoin. Jazztanssin koreografian tausta musiikki on nopea ja rytminen.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko