Ero sivun ”Dubrawka” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Anttola (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
p kh:ta
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Dobrawa.jpg|thumb|Dubrawka. [[Jan Matejko]]n maalaus.]]
[[Kuva:Dobrawa.jpg|thumb|Dubrawka. [[Jan Matejko]]n maalaus.]]
'''Dubrawka''' syntyi [[Böömi]]n herttuan Boleslavin ja Biogatan tyttärenä noin vuonna 925. Hän kuoli vuonna 977. Dubrawka avioitui Meißenin maakreivin [[Günther von Merseburg]]in kanssa saaden hänen kanssaan pojan, [[Ekkehard]]in, josta tuli myöhemmin Thüringenin herttua. Puolisonsa kuoleman jälkeen Dubrawka avioitui Puolan ruhtinaan [[Mieszko I]] kanssa. Ennen häitä Mieszkon oli kuitenkin otettava vastaa kristillinen kaste ja jätettävä vanha pakanallinen uskontonsa käännyttyään kristinuskoon. Tällä avioliitolla yhdistettiin slaavien Böömin ja Puolan herttuakunnat yhdeksi poliittiseksi kokonaisuudeksi. Dubrawkan ja Mieszkon avioliitosta syntyi Puolan ensimmäinen kuningas [[Bolesław I Rohkea]] ja tytär Świętosławan kerrotaan pohjoismaisen saagan mukaan avioituneen Tanskan kuninkaan [[Sven Kaksiparta|Sven kaksiparran ]]kanssa. Oletettavasti Böömin herttua Vladivoj oli myös heidän poikansa.
'''Dubrawka''' syntyi [[Böömi]]n herttuan Boleslavin ja Biogatan tyttärenä noin vuonna 925. Hän kuoli vuonna 977. Dubrawka avioitui Meißenin maakreivin [[Günther von Merseburg]]in kanssa ja sai hänen kanssaan pojan, [[Ekkehard]]in, josta tuli myöhemmin [[Thüringen]]in herttua. Puolisonsa kuoleman jälkeen Dubrawka avioitui Puolan ruhtinaan [[Mieszko I]]:n kanssa. Ennen häitä Mieszkon oli kuitenkin otettava vastaa kristillinen kaste ja jätettävä vanha pakanallinen uskontonsa käännyttyään kristinuskoon. Tällä avioliitolla yhdistettiin slaavien Böömin ja Puolan herttuakunnat yhdeksi poliittiseksi kokonaisuudeksi. Dubrawkan ja Mieszkon avioliitosta syntyi Puolan ensimmäinen kuningas [[Bolesław I Rohkea]] ja tytär Świętosławan kerrotaan pohjoismaisen saagan mukaan avioituneen Tanskan kuninkaan [[Sven Kaksiparta|Sven Kaksiparran ]]kanssa. Oletettavasti Böömin herttua Vladivoj oli myös heidän poikansa.
{{Tynkä/Henkilö}}
{{Tynkä/Henkilö}}
[[en:Dubrawka]]
[[en:Dubrawka]]

Versio 16. lokakuuta 2007 kello 21.54

Dubrawka. Jan Matejkon maalaus.

Dubrawka syntyi Böömin herttuan Boleslavin ja Biogatan tyttärenä noin vuonna 925. Hän kuoli vuonna 977. Dubrawka avioitui Meißenin maakreivin Günther von Merseburgin kanssa ja sai hänen kanssaan pojan, Ekkehardin, josta tuli myöhemmin Thüringenin herttua. Puolisonsa kuoleman jälkeen Dubrawka avioitui Puolan ruhtinaan Mieszko I:n kanssa. Ennen häitä Mieszkon oli kuitenkin otettava vastaa kristillinen kaste ja jätettävä vanha pakanallinen uskontonsa käännyttyään kristinuskoon. Tällä avioliitolla yhdistettiin slaavien Böömin ja Puolan herttuakunnat yhdeksi poliittiseksi kokonaisuudeksi. Dubrawkan ja Mieszkon avioliitosta syntyi Puolan ensimmäinen kuningas Bolesław I Rohkea ja tytär Świętosławan kerrotaan pohjoismaisen saagan mukaan avioituneen Tanskan kuninkaan Sven Kaksiparran kanssa. Oletettavasti Böömin herttua Vladivoj oli myös heidän poikansa.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.