Ero sivun ”Frederick Seitz” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  12 vuotta sitten
p
linkki
(Ak: Uusi sivu: '''Frederick Seitz''' (s. 4. heinäkuuta 1911) on yhdysvaltalainen fyysikko. Hän valmistui Princetonin yliopistosta 1934 ja on saanut Nat...)
 
p (linkki)
[[Seitz-Wignerin alkeiskoppi]] on nimetty Seitzin ja kansainvälisesti kuuluisamman, Nobel-palkitun tutkija [[Eugene Wigner]]in mukaan. Vuonna [[1940]] Seitz julkaisi teoksensa ''The Modern Theory of Solids''. Hän toimi vuosina [[1949]]–[[1968]] [[Illinois'n yliopisto]]n fysiikan professorina, ja hänen mukaansa on nimetty yliopistoon kuuluva Frederick Seitz Materials Research Laboratory.
 
Seitz oli Yhdysvaltain tiedeakatemian puheenjohtaja vuosina [[1962]]–[[1969]]. Hän vetäytyi [[Rockefellerin yliopisto]]sta vuonna [[1979]]. Hän suhtautuu skeptisesti teoriaan [[globaaliilmaston lämpeneminen|globaalista lämpenemisestä]] ja oli allekirjoittamassa vuonna [[1995]] ns. Leipzigin julistusta.
 
Seitz on kyseenalaistanut myös näkemyksen, jonka mukaan CFC-alkyylihalideilla, klorofluorokarboneilla, olisi haitallisia vaikutuksia [[otsonikerros|otsonikerrokseen]]. Hänelle myönnettiin vuonna [[1983]] Vannevar Bush Award.

Navigointivalikko

Henkilökohtaiset työkalut

Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät