Ero sivun ”Eduskunnan arkisto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
18 merkkiä lisätty ,  15 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(Ak: Uusi sivu: Eduskunnan arkisto on Eduskunnan kirjaston osana toimiva arkisto, johon siirretään Eduskunnan toimielinten pitkäaikaista säilyttämistä edellyttävät alkuperäisasiakirjat. Arki...)
 
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Eduskunnan arkisto''' on Eduskunnan kirjaston osana toimiva arkisto, johon siirretään Eduskunnan toimielinten pitkäaikaista säilyttämistä edellyttävät alkuperäisasiakirjat. Arkistoaineistoon kuuluvat valtiopäivätyön tuloksena syntyvät asiakirjat, eduskunnan hallinnon asiakirjat ja erikoiskokoelmien asiakirjat. Eduskunnan arkistoon siirretään toimintayksiköistä suhteellisen tuoreitakin asiakirjoja, mutta arkisto sisältää myös säätyvaltiopäivien aikaiset alkuperäisasiakirjat vuodesta 1863 alkaen lukuun ottamatta aatelin asiakirjoja.
 
Arkisto on perustettu 1872 ja sisältää 1100 hyllymetriä asiakirjoja, jotka ovat valtaosin julkisia ja siten kaikkien käytettävissä. Lisäksi Eduskunnan kirjastossa on painettuja valtiopäiväasiakirjoja ja eduskunnan kotisivulta löytyvät linkit mm. valtiopäiväasioiden käsittelyvaiheet ja asiakirjalinkit sisältävään tietojärjestelmään sekä valtiopäiväasioiden sähköiseen asiakirja-arkistoon.
 
Mikrofilmattuja asiakirjoja annetaan kaukolainaksi maakunta-arkistoihin ja useisiin kirjastoihin.
 
{{tynkä}}

Navigointivalikko