Ero sivun ”Likviditeetti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
9 merkkiä poistettu ,  13 vuotta sitten
p
maksuvalmius-osan muokkausta
(verbi likvidoida, eri merkitykset ja viite, Viitteet-otsikko)
p (maksuvalmius-osan muokkausta)
Julkisessa kaupankäynnissä likviditeetti kuvaa arvopaperimarkkinoiden kykyä välittää kauppoja nopeasti ja tehokkaasti. Jos likviditeetti on pieni, arvopapereiden osto ja myynti voi olla vaikeaa, koska kaupankäyntitoimeksiantoja ei ole paljoa. Hyvä likviditeetti takaa isojenkin kauppojen nopean toteuttamisen ilman suurta vaikutusta hintatasoon.
==Maksuvalmius tai maksukyky==
Likviditeetti tarkoittaa myös maksuvalmiutta/kykyä. OmaisuudenLyhytaikaisten myymistävelkojen rahaasuhde vastaanhelposti kutsutaanrahaksi likvidoinniksimuutettavaan omaisuuteen kuvaa yrityksen maksuvalmiutta. Käyttötilillä oleva omaisuus ja käteinen raha ovat täysin likvidejä.
 
EsimerkiksiVastaavasti esimerkiksi pitkä määräaikainen talletus on epälikvidi, koska sen muuttaminen [[raha|rahaksi]] ei onnistu välttämättä tarvittaessa. Käyttötilillä oleva omaisuus on täysin likvidiä. Samoin kuin käteinen raha.
Rahaksimuutettavuus koskee myös muita kuin arvopapereita.
 
Esimerkiksi pitkä määräaikainen talletus on epälikvidi, koska sen muuttaminen [[raha|rahaksi]] ei onnistu välttämättä tarvittaessa. Käyttötilillä oleva omaisuus on täysin likvidiä. Samoin kuin käteinen raha.
==Viitteet==
<references/>
20 635

muokkausta

Navigointivalikko