Ero sivun ”Likviditeetti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
140 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
johdantokappaleen korjaus, väliotsikot
(Käyttäjän 85.157.83.249 (keskustelu) muokkaus 3379129 kumottiin)
(johdantokappaleen korjaus, väliotsikot)
{{korjattava/muoto}}
 
Omistusasunnon'''Likviditeetti''' tarkoittaa toisaalta maksuvalmiutta ja maksukykyä ja toisaalta sitä, miten helposti jokin omaisuuserä on muutettavissa rahaksi. Esimerkiksi omistusasunnon katsotaan olevan epälikvidi sijoitus, koska sen myymiseen liittyy paljon käytännön ongelmia (kuten pitkä aika sekä usein uuden asunnon hankkiminen).
'''Likviditeetti''' on [[Osake|osakkeiden]] tai muiden [[Arvopaperi|arvopapereiden]] rahaksimuutettavuus. Julkisessa kaupankäynnissä se kuvaa arvopaperimarkkinoiden kykyä välittää kauppoja nopeasti ja tehokkaasti. Jos likviditeetti on pieni, arvopapereiden osto ja myynti voi olla vaikeaa, koska kaupankäyntitoimeksiantoja ei ole paljoa. Hyvä likviditeetti takaa isojenkin kauppojen nopean toteuttamisen ilman suurta vaikutusta hintatasoon.
 
==Arvopaperimarkkinoiden likviditeetti==
'''Likviditeetti''' on [[Osake|osakkeiden]] tai muiden [[Arvopaperi|arvopapereiden]] rahaksimuutettavuus. Julkisessa kaupankäynnissä selikviditeetti kuvaa arvopaperimarkkinoiden kykyä välittää kauppoja nopeasti ja tehokkaasti. Jos likviditeetti on pieni, arvopapereiden osto ja myynti voi olla vaikeaa, koska kaupankäyntitoimeksiantoja ei ole paljoa. Hyvä likviditeetti takaa isojenkin kauppojen nopean toteuttamisen ilman suurta vaikutusta hintatasoon.
==Maksuvalmius tai maksukyky==
Likviditeetti tarkoittaa myös maksuvalmiutta/kykyä. Omaisuuden myymistä rahaa vastaan kutsutaan likvidoinniksi.
 
Esimerkiksi pitkä määräaikainen talletus on epälikvidi, koska sen muuttaminen [[raha|rahaksi]] ei onnistu välttämättä tarvittaessa. Käyttötilillä oleva omaisuus on täysin likvidiä. Samoin kuin käteinen raha.
 
Omistusasunnon katsotaan olevan epälikvidi sijoitus, koska sen myymiseen liittyy paljon käytännön ongelmia (kuten pitkä aika sekä usein uuden asunnon hankkiminen).
 
{{Tynkä/Talous}}
20 670

muokkausta

Navigointivalikko