Ero sivun ”Freyr” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: simple:Freyr
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Freyr art.jpg|thumb|Freyr]]
[[Kuva:Freyr art.jpg|thumb|Freyr]]


'''Freyr''' on skandinaavisessa [[mytologia]]ssa hedelmällisyyden, auringon, sateen ja sadon jumala, joka toi vaurautta maalle. Freyrille on tunnusomaista ylisuuri [[penis]]. Hänet tunnetaan myös nimillä Frej ja Fröj. Frey kuului [[vaanit|vaaneihin]], oli meren jumala [[Njord]]in poika ja rakkauden jumalattaren [[Freija]]n veli. Freyrin vaimo oli Gerda. Freyrillä oli hevonen jolla pystyi ratsastamaan veden ja tulen läpi, ja ihmeellinen kulkuneuvo, Skidbladnir, joka pystyi kulkemaan maalla, merellä ja ilmassa. Hänellä oli myös miekka, joka pystyi taistelemaan itsekseen.
'''Freyr''' on skandinaavisessa [[mytologia]]ssa hedelmällisyyden, auringon, sateen ja sadon jumala, joka toi vaurautta maalle. Freyrille on tunnusomaista ylisuuri [[penis]]. Hänet tunnetaan myös nimillä Frej ja Fröj. Frey kuului [[vaani|vaaneihin]], oli meren jumala [[Njord]]in poika ja rakkauden jumalattaren [[Freija]]n veli. Freyrin vaimo oli Gerda. Freyrillä oli hevonen jolla pystyi ratsastamaan veden ja tulen läpi, ja ihmeellinen kulkuneuvo, Skidbladnir, joka pystyi kulkemaan maalla, merellä ja ilmassa. Hänellä oli myös miekka, joka pystyi taistelemaan itsekseen.


== Katso myös ==
== Katso myös ==

Versio 5. syyskuuta 2007 kello 17.56

Freyr

Freyr on skandinaavisessa mytologiassa hedelmällisyyden, auringon, sateen ja sadon jumala, joka toi vaurautta maalle. Freyrille on tunnusomaista ylisuuri penis. Hänet tunnetaan myös nimillä Frej ja Fröj. Frey kuului vaaneihin, oli meren jumala Njordin poika ja rakkauden jumalattaren Freijan veli. Freyrin vaimo oli Gerda. Freyrillä oli hevonen jolla pystyi ratsastamaan veden ja tulen läpi, ja ihmeellinen kulkuneuvo, Skidbladnir, joka pystyi kulkemaan maalla, merellä ja ilmassa. Hänellä oli myös miekka, joka pystyi taistelemaan itsekseen.

Katso myös

Malline:Tynkä/Skandimytologia