Ero sivun ”Burzum” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki poistettu ,  12 vuotta sitten
Burzumin musiikki on luonteeltaan kiisteltyä: monet pitävät yhtyeen parhaita levyjä black metallin ehdottomina klassikoina, mutta toiset taas eivät arvosta niiden minimalismia. Vikernes on haastatteluissa ilmoittanut, että hän tulee vankilasta vapautumisensa jälkeen tekemään taas musiikkia, todennäköisimmin metallimusiikkia. Hän ei ole viime aikoina pystynyt luomaan musiikkia edes koskettimilla, sillä vankilan henkilökunta ei antanut hänen pitää syntetisaattoria sellissään. Hänellä oli käytössään akustinen kitara, mutta lopulta sekin takavarikoitiin. Vikernes kertoo suunnitelleensa joitakin uusia kappaleita, mutta levyn äänittämiseen ei vankilassa ole ollut luonnollisesti mahdollisuutta.
 
Varg Vikernes soittaa Burzumin levyillä kaikkia soittimia. Tosin Aske ep-EP:llä on mukana [[Emperor]]in jäsen [[Samoth]] soittamassa bassoa, sekä ensimmäisen levyn ''War''-kappaleessa on Euronymouksen soittama kitarasoolo.
 
Suomalaisen Blood and Honour -skinhead-järjestön lehdessä väitetään, että Burzum ei kannata avoimesti äärioikeistolaisuutta, mutta on NSBM-bändi (National Socialist Black Metal). Vikerness on kuitenkin kieltänyt olevansa minkään sortin sosialisti. Vankilassa ollessaan Vikerness on siirtynyt Natsi-vaikutteisista ajatuksista vahvasti pakanismin suuntaan ja on myöskin irtisanoutunut Black metal-skenestä yleisesti. Hän on julkaissut muutamia Pakana-aiheisia kirjoja.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko