Ero sivun ”Hevonen ja poika” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
24 merkkiä poistettu ,  14 vuotta sitten
p
fix
p (Botti lisäsi: da:Hesten og Drengen)
p (fix)
{{Narnia}}
'''Hevonen ja poika''' ({{k-en|The Horse and His Boy}}) on [[C. S. Lewis]]in kirjoittaman [[Narnia]]-sarjan viidentenä ilmestynyt osa. Se julkaistiin vuonna [[1954]]. Kronologisessa järjestyksessä ''Hevonen ja poika'' on sarjan kolmas osa. Lewisin muut nimiehdotukset kirjalle olivat "Sastra ja pohjoinen", "Autiomaan tie Narniaan", "Arkkimaan Koor", "Hevonen varasti pojan", "Rajan yli" ja "Riia-hevonen". Muista Narnian tarinoista poiketen tässä kirjassa meidän maailmamme ihmisiä ei matkaa [[Narnia (fantasiamaa)|Narniaan]]. ''Velhossa ja leijonassa'' Narnian hallitsijoiksi tulleet Pevensien sisarukset ovat tosin edelleen Narniassa ennen paluutaan vaatekaapin kautta takaisin kotiin, ja he esiintyvät sivuhenkilöinä kirjan lopussa.
 
{{juonipaljastus}}
Tapahtumat lähtevät liikkeelle Kalormenista, joka sijaitsee Narniasta etelään, suuren autiomaan takana. [[Luettelo Narnia-kirjasarjan sivuhahmoista|Sastra]]-poika asuu köyhän kalastajan luona, jota hän pitää isänään. Kalastaja ei ole kuitenkaan hänen oikea isänsä, vaan hän on pelastanut rantaan ajelehtineen pienen pojan. Eräänä päivänä tarkaani ilmaantuu heidän luokseen ja ilmoittaa haluavansa ostaa pojan. Kalastajan ja tarkaanin neuvotellessa hinnasta Sastra hiipii pois paikalta. Hän menee silittelemään tarkaanin hevosta, joka yllättäen ryhtyykin puhumaan. Hevonen on kaapattu Narniasta, eikä se ole ennen Sastran tapaamista paljastanut puhekykyään kenellekään. Sastra ja Riia-hevonen lähtevät yhdessä pakomatkalle kohti Narniaa. Matkalla he törmäävät toisiin karkulaisiin. Aravis on lähtenyt pakoon välttyäkseen pakkoavioliitolta ja myös hänen ratsunsa Hvinna on narnialainen puhuva hevonen.
 
==Triviaa==
– Lewisin muut nimiehdotukset kirjalle olivat "Sastra ja pohjoinen", "Autiomaan tie Narniaan", "Arkkimaan Koor", "Hevonen varasti pojan", "Rajan yli" ja "Riia-hevonen".
 
{{tynkä/Kirja}}
[[Luokka:Narnia]]
[[Luokka:Vuoden 1954 kirjat]]
 
 
 
[[ms:Kuda dan Budaknya]]
8 646

muokkausta

Navigointivalikko