Ero sivun ”Eddie Lawson” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Koos (keskustelu | muokkaukset)
käännetty englanninkielisestä
(ei mitään eroa)

Versio 13. elokuuta 2007 kello 11.13

Eddie Lawson (s. 11. maaliskuuta 1958, Upland, Kalifornia) on entinen moottoripyöräilijä. Lawson on moottoripyöräilyn rata-ajon nelinkertainen maailmanmestari. Hänen varma ajotyylinsä ja sijoittuminen pistesijoille toi hänelle lempinimen "Steady Eddie" eli vakaa Eddie.

Lawson aloitti moottoripyöräilyuransa etelä-Kaliforniassa ajamalla paikallisella hiekkaradalla. Kun riittävän hyvän kaluston löytyminen muodostui vaikeaksi, Lawson siirtyi rata-ajoon. Vuonna 1979 hän kauden lopputilastoissa sijoittui toiseksi kansallisessa AMA 250cc sarjassa. Tämän jälkeen hänelle tarjottiin mahdollisuutta ajaaa Kawasakin Superbike-tallissa ja hän voitti sarjan vuosina 1980 ja 1981.

Lawson hyväksyi Yamahan tarjouksen ja siirtyi ajamaan 500-kuutioisten maailmanmestaruussarjaan kaudella 1983. Ensimmäinen kausi sujui opetellesa, mutta jo seuraavana vuonna hän voitti sarjan ja juhli vuoden 1984 maailmanmestaruutta. Hän vei mestaruuden myös vuosina 1986 ja 1988, mutta ilmoitti tämän jälkeen siirtyvänsä kilpailevaan talliin Hondaan. Lawson voitti mestaruuden myös Hondalla vuonna 1989 ja hänestä tuli ensimmäinen ajaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden peräkkäisinä vuosina eri talleissa.

Vuonna 1990 Lawson voitti Suzuka 8 Hours -kestävyysajon yhdessä japanilaisen Tadahiko Tairan kanssa. Hän lopetti uransa vuonna 1990-luvun alussa ja oli tuolloin kolmantena 500-kuutioisten kaikkien aikojen eniten voittoja keränneiden ajajien tilastossa.

Moottiripyöräilyuransa jälkeen Lawson kokeili autourheilua ja osallistui Indy Light -sarjaan sekä myös CART-sarjaan vuonna 1996 ja sijoittui parhaimmillaan kuudenneksi.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Eddie Lawson