Ero sivun ”Jaguar XJ” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
4 merkkiä lisätty ,  15 vuotta sitten
p
kh, Replaced: Iso-Britanniassa → Isossa-Britanniassa (2) AWB
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (Botti lisäsi: ja:ジャガー・XJ)
p (kh, Replaced: Iso-Britanniassa → Isossa-Britanniassa (2) AWB)
Vuonna [[2002]] katsottiin jo XJ40:stä peritty muotoilu vanhaksi, ja se korvattiin täysin uudella autolla kun täysalumiininen X-350 esiteltiin. Tähän mallisarjaan tulivat niin tutut V8:t (isompi 4,2-litraiseksi kasvanut), että 3,0-litrainen [[V6]], ja myös 2,7-litrainen tuplaturboahdettu [[dieselmoottori|diesel]]. Alkuun X-350:sta ei tullut Daimler-versiota, mutta 'yleisön pyynnöstä' sellainen tuotiin vuonna [[2005]] malliston huipulle. Tämä tapahtui ennen kaikkea sveitsiläisten sekä Lähi-idän asiakkaiden pyynnöstä. Kaikissa autoissa on automaattivaihteisto.
 
Malli on jo kahtena perättäisenä vuonna (2005 ja 2006) palkittu englantilaisen BusinessCar-lehden lukijoiden toimesta Luxuxy Car of the Year -palkinnolla. Muita XJ:n saavuttamia mainintoja on Fleet World Honoursin "Best Luxury Car 2006", Skotlannin Vuoden auto -kilpailun "Diesel Car of the Year 2005" sekä Auto Expressin käytettyjen autojen kilpailun "Best Large Executive Car 2006". IsoIsossa-Britanniassa XJ on ollut suosittu malli ja sen myyntimäärät olivat vuonna 2006 noin 20 % kaikkien luokassa myytyjen autojen määrästä. Suosiota tulee entisestään lisäämään myös pitkäakseliväliseen versioon saataville tullut dieselmoottori. Muualla hieman vanhanaikaisesti muotoillun auton myyntiluvut eivät ole olleet aivan odotettuja.
 
[[Geneven autonäyttely]]ssä maaliskuussa [[2007]] esiteltiin kevyesti uudistettu mallivuoden 2008 XJ. Sekä keula että perä saavat uuden ilmeen ja samoin sisustusta on ajanmukaistettu. Muutoksilla pyritään saamaan hieman konservatiivisen mallin myyntiluvut IsoIson-Britanniankin ulkopuolella nousuun.
 
[[Luokka:Jaguar|XJ]]
22 066

muokkausta

Navigointivalikko