Ero sivun ”Deathlike Silence Productions” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p lk
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 41: Rivi 41:
[[en:Deathlike Silence Productions]]
[[en:Deathlike Silence Productions]]
[[it:Deathlike Silence Productions]]
[[it:Deathlike Silence Productions]]
[[nl:Deathlike Silence Productions]]
[[pt:Deathlike Silence]]
[[pt:Deathlike Silence]]
[[sv:Deathlike Silence Productions]]
[[sv:Deathlike Silence Productions]]

Versio 11. elokuuta 2007 kello 11.14

Tämä artikkeli käsittelee levy-yhtiötä. Deathlike Silence on myös suomalainen heavy metal -yhtye.

Deathlike Silence Productions (DSP) oli Oslossa, Norjassa sijainnut itsenäinen levy-yhtiö joka perustettiin 1980-luvun lopulla. Sen ainoa omistaja oli Øystein Aarseth (tunnettu paremmin nimellä Euronymous), black metal -yhtye Mayhemin kitaristi aina siihen asti, kunnes joutui Varg Vikernesin murhaamaksi kotonaan 10. elokuuta 1993.

Aarseth otti levy-yhtiönsä nimen Sodom-yhtyeen kappaleesta "Deathlike Silence" (albumilta "Obsessed by Cruelty", julkaisuvuosi 1986). Yritys sijaitsi samassa rakennuksessa kuin hänen levykauppansa Helvete (=helvetti norjan kielellä). Aluksi Euronymouksen tarkoituksena oli tehdä levytyssopimuksia ainoastaan norjalaisten black metal -yhtyeiden kanssa, mutta myöhemmin hän teki sopimuksia myös muista maista kotoisin olevien yhtyeiden kanssa, kuten Abruptum Ruotsista ja Sigh Japanista.

Deathlike Silence Productionsin julkaisut

Aarsethin murhan jälkeen Voices of Wonder -yhtiö hoiti levytettyjen albumien julkaisun, ei tosin omissa nimissään vaan DSP:n nimellä.

Julkaisujen saatavuus

Suurin osa tämän levy-yhtiön julkaisuista on pienten painosmäärien takia nykyisin erittäin vaikeasti saatavia keräilyharvinaisuuksia, joita voi löytää myytävinä korkeintaan internet-huutokaupoissa (ja silloinkin hyvin kalliiseen hintaan). Tosin Mayhemin Deathcrush-EP ja De Mysteriis Dom Sathanas -albumi ovat helposti saatavissa suurimpien levykauppojen valikoimista myös Suomessa.

Katso myös