Ero sivun ”Maitohappobakteeri” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Teroh (keskustelu | muokkaukset)
Teroh (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 3: Rivi 3:
== Käyttö ==
== Käyttö ==


Maitohappobakteereita hyödynnetään hapattajina monissa tärkeissä elintarvikkeissa kuten jogurteissa, viileissä, juustoissa ja muissa hapanmaitotuotteissa sekä hapankaalissa. Niitä käytetään myös [[probiootti|probiootteina]] eli terveyttä edistävinä bakteereina, sillä joidenkin kantojen on todettu estävän taudinaiheuttajia esimerkiksi suolistossa. Maitohappobakteerit on luokiteltu yleisesti turvallisiksi.
Maitohappobakteereita hyödynnetään hapattajina monissa tärkeissä elintarvikkeissa kuten jogurteissa, viileissä, juustoissa ja muissa hapanmaitotuotteissa sekä hapankaalissa. Niitä käytetään myös [[probiootti|probiootteina]] eli terveyttä edistävinä bakteereina, sillä joidenkin kantojen on todettu estävän taudinaiheuttajia erityisesti suolistossa. Maitohappobakteerit on luokiteltu yleisesti turvallisiksi.


{{tynkä}}
{{tynkä}}

Versio 9. elokuuta 2007 kello 22.21

Maitohappobakteereihin yleisesti luokitellaan bakteerit, jotka tuottavat hiilihydraatteja fermentoidessaan pääasiallisena lopputuotteena maitohappoa. Tyypillisimpiä maitohappobakteerisukuja ovat perinteisissä hapatetuissa elintarvikkeissa käytetyt Lactobacillus, Lactococcus, Pediococcus, Leuconostoc ja Enterococcus. Usein maitohappobakteeriksi mielletään myös Bifidobacterium-sukuiset lajit, vaikka ne eivät maitohappoa tuotakaan.

Käyttö

Maitohappobakteereita hyödynnetään hapattajina monissa tärkeissä elintarvikkeissa kuten jogurteissa, viileissä, juustoissa ja muissa hapanmaitotuotteissa sekä hapankaalissa. Niitä käytetään myös probiootteina eli terveyttä edistävinä bakteereina, sillä joidenkin kantojen on todettu estävän taudinaiheuttajia erityisesti suolistossa. Maitohappobakteerit on luokiteltu yleisesti turvallisiksi.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.