Ero sivun ”Kipinä (Pudasjärvi)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Tve4 (keskustelu | muokkaukset)
p Uudelleenohjaus sivulle Pudasjärvi#Kipinä
 
omaksi artikkeliksi
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kipinä''' on kylä [[Pudasjärvi|Pudasjärven]] kaupungissa. Se sijaitsee noin kolmenkymmenenviiden kilometrin päästä kaupungin keskustasta [[Oulu]]un päin. Oulusta matkaa kylälle on noin kuusikymmentä kilometriä. Kylän läpi kulkee [[yhdystie 8540]], joka johtaa [[Yli-Ii]]n kuntaan.
#REDIRECT [[Pudasjärvi#Kipinä]]

Kylän asutus on keskittynyt lähinnä Iijoen varteen. Kylällä on vielä oma ala-asteensa, mutta oma [[kauppa]] ja [[posti]] on lakkautettu [[1990-luku|1990-luvulla]].

Kylällä [[valtatie 20]]:n ja [[Yhdystie 8361|Hetekyläntien]] risteyksessä sijaitsee tunnettu [[Niemitalon juustola]], joka on tullut tunnetuksi [[leipäjuusto]]staan.

{{Tynkä/Kylät}}

[[Luokka:Pudasjärven kylät]]

Versio 7. elokuuta 2007 kello 18.59

Kipinä on kylä Pudasjärven kaupungissa. Se sijaitsee noin kolmenkymmenenviiden kilometrin päästä kaupungin keskustasta Ouluun päin. Oulusta matkaa kylälle on noin kuusikymmentä kilometriä. Kylän läpi kulkee yhdystie 8540, joka johtaa Yli-Iin kuntaan.

Kylän asutus on keskittynyt lähinnä Iijoen varteen. Kylällä on vielä oma ala-asteensa, mutta oma kauppa ja posti on lakkautettu 1990-luvulla.

Kylällä valtatie 20:n ja Hetekyläntien risteyksessä sijaitsee tunnettu Niemitalon juustola, joka on tullut tunnetuksi leipäjuustostaan.

Malline:Tynkä/Kylät