Ero sivun ”Maustemeirami” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: da:Have-Merian
maamme => Suomen tai pois kokonaan
Rivi 14: Rivi 14:
{{Taksonomian_loppu}}
{{Taksonomian_loppu}}


'''Maustemeirami''' (''Origanum majorana'') on alun perin Pohjois-Afrikasta ja Lounais-Aasiasta peräisin oleva maustekasvi, jota alettiin viljellä ja käyttää Euroopassa [[keskiaika|keskiajalla]]. Meiramia pidetään yhtenä maamme vanhimmista maustekasveista ja sitä käytetään eniten heti [[persilja|persiljan]] ja [[tilli|tillin]] jälkeen. Meiramia voidaan käyttää muun muassa spagettikastikkeisiin, jauheliha-, lammas-, veri-, maksa-, peruna-, sieni- ja kaaliruokiin sekä hernekeittoon. Luonnonlääkkeenä sen väitetään myös rauhoittavan ja laukaisevan kouristuksia.
'''Maustemeirami''' (''Origanum majorana'') on alun perin Pohjois-Afrikasta ja Lounais-Aasiasta peräisin oleva maustekasvi, jota alettiin viljellä ja käyttää Euroopassa [[keskiaika|keskiajalla]]. Meiramia pidetään yhtenä vanhimmista Suomessa käytetyistä maustekasveista ja sitä käytetään eniten heti [[persilja|persiljan]] ja [[tilli|tillin]] jälkeen. Meiramia voidaan käyttää muun muassa spagettikastikkeisiin, jauheliha-, lammas-, veri-, maksa-, peruna-, sieni- ja kaaliruokiin sekä hernekeittoon. Luonnonlääkkeenä sen väitetään myös rauhoittavan ja laukaisevan kouristuksia.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 3. elokuuta 2007 kello 21.12

Malline:Taksonomian alku kasvit Malline:Taksonomian kuva Malline:Taksonomian luokitus Malline:Taksonomian kunta Malline:Taksonomian alakunta Malline:Taksonomian kaari Malline:Taksonomian alakaari Malline:Taksonomian luokka Malline:Taksonomian lahko Malline:Taksonomian heimo Malline:Taksonomian suku Malline:Taksonomian laji Malline:Taksonomian luokituksen loppu Malline:Taksonomian loppu

Maustemeirami (Origanum majorana) on alun perin Pohjois-Afrikasta ja Lounais-Aasiasta peräisin oleva maustekasvi, jota alettiin viljellä ja käyttää Euroopassa keskiajalla. Meiramia pidetään yhtenä vanhimmista Suomessa käytetyistä maustekasveista ja sitä käytetään eniten heti persiljan ja tillin jälkeen. Meiramia voidaan käyttää muun muassa spagettikastikkeisiin, jauheliha-, lammas-, veri-, maksa-, peruna-, sieni- ja kaaliruokiin sekä hernekeittoon. Luonnonlääkkeenä sen väitetään myös rauhoittavan ja laukaisevan kouristuksia.

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta meirami.
Tämä kasveihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.