Ero sivun ”Teho-osasto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
-fr:
korjattu kielilinkit
Rivi 1: Rivi 1:
'''Teho-osasto''' on sairaalaosasto, jossa hoidetaan kriitisessä tilassa tai muuten jatkuvaa tarkkailua edellyttäviä potilaita. Suuremmissa [[sairaala|sairaaloissa]] voi olla monta eri teho-osastoa kuten [[trauma]]-teho ja [[sydän]]teho. Osastoilla suurin osa potilaista makaa kytkettynä laitteisiin, jotka mittaavat elintoimintoja. Suomessa teho-osastoilla ei tehdä leikkauksia eikä sinne tuoda potilaita suoraan kadulta, vaan sitä varten on [[ensiapu]]osasto.
'''Teho-osasto''' on sairaalaosasto, jossa hoidetaan [[tehohoito]]a vaativia eli kriitisessä tilassa tai muuten jatkuvaa tarkkailua edellyttäviä potilaita. Suuremmissa [[sairaala|sairaaloissa]] voi olla monta eri teho-osastoa, kuten [[trauma]]-teho ja [[sydän]]teho. Osastoilla suurin osa potilaista makaa kytkettynä laitteisiin, jotka mittaavat elintoimintoja. Suomessa teho-osastoilla ei tehdä leikkauksia eikä sinne tuoda potilaita suoraan kadulta, vaan sitä varten on [[ensiapu]]osasto.


{{tynkä/Lääketiede}}
{{tynkä/Lääketiede}}
Rivi 6: Rivi 6:


[[zh-min-nan:Ka-hō͘-pēⁿ-pâng]]
[[zh-min-nan:Ka-hō͘-pēⁿ-pâng]]
[[de:Intensivstation]]
[[ca:Medicina intensiva]]
[[en:Intensive Care Unit]]
[[de:Intensivmedizin]]
[[eu:ZIU]]
[[en:Intensive care medicine]]
[[ja:集中治療室]]
[[es:Medicina intensiva]]
[[he:יחידה לטיפול נמרץ]]
[[nl:Intensive care]]
[[pl:Oddział intensywnej terapii]]
[[pt:Medicina intensiva]]
[[pt:Unidade de terapia intensiva]]
[[zh:加護病房]]

Versio 26. heinäkuuta 2007 kello 23.03

Teho-osasto on sairaalaosasto, jossa hoidetaan tehohoitoa vaativia eli kriitisessä tilassa tai muuten jatkuvaa tarkkailua edellyttäviä potilaita. Suuremmissa sairaaloissa voi olla monta eri teho-osastoa, kuten trauma-teho ja sydänteho. Osastoilla suurin osa potilaista makaa kytkettynä laitteisiin, jotka mittaavat elintoimintoja. Suomessa teho-osastoilla ei tehdä leikkauksia eikä sinne tuoda potilaita suoraan kadulta, vaan sitä varten on ensiapuosasto.

Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.