Ero sivun ”The Life and Death of Peter Sellers” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
'''''Peter Sellersin elämä''''' on vuonna [[2004]] valmistunut [[näyttelijä]] [[Peter Sellers]]istä kertova elämäkertaelokuva. Elokuva perustuu [[Roger Lewis]]in samannimiseen kirjaan. Elokuvan on ohjannut [[Stephen Hopkins]] ja pääosassa Sellersiä näyttelee [[Geoffrey Rush]]. Muissa rooleissa [[Miriam Margolyes]] on Peterin äiti Peg Sellers, [[Emily Watson]] hänen ensimmäinen vaimonsa Anne Howe, [[Charlize Theron]] on hänen toinen vaimonsa [[Britt Ekland]], [[John Lithgow]] on [[Blake Edwards]], [[Stephen Fry]] on [[Maurice Woodruff]] ja [[Stanley Tucci]] on [[Stanley Kubrick]].
 
Elokuvassa Sellersiä kuvaillaan omalaatuiseksi neroksi, jolla ei ollut omaa persoonaa,minää. jokaSellers jäi usein roolihahmojensa vangiksi ja olihäntä kuvaillaan olleen "ikuinen lapsi" joka haki jatkuvasti hyväksyntää läheisten keskuudessa. Elokuva käy melko perusteellisesti läpi Sellersin elämän aina koomikonuran alkuvaiheilta, eli ''The Goon Show'' -nimisestä radio-ohjelmasta aina hänen viimeiseen elokuvaansa, ''[[Tervetuloa Mr. Chance]]'', saakka.
 
Rush naamioidaan useasti myös tunnetuiksi Sellersin näyttelemiksi hahmoiksi, joita ovat mm. [[Tohtori Outolempi]] ja ''[[Vaaleanpunainen pantteri]]'' -elokuvista tuttu komisario Jacques Clouseau. Läpi käydään myös useita tuttuja Sellersin tähdittämiä elokuvia ja niiden hauskoja, vakavia ja osittain tragikoomisiakin kuvausvaiheita.
642

muokkausta

Navigointivalikko