Ero sivun ”Alex Harvey” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
3 merkkiä poistettu ,  13 vuotta sitten
p
myöskin -> myös
p (myöskin -> myös)
Alexin musiikilliset juuret olivat [[dixieland jazz]]issa ja [[skiffle]] -musiikissa. Skiffle -musiikki oli erittäin suosittua Englannissa ja Skotlannissa 1950-luvun lopulla. Näihin aikoihin Alexia kutsuttiin Skotlannin vastaukseksi [[Tommy Steel]]ille. Vuonna [[1959]] perustettiin [[Alex Harvey's Soul Band]].
 
Vuonna 1972 kotikaupungistaan Glasgowsta hän löysi särmikkään progerock-ryhmän [[Tear Gas]], josta tuli hänen hurjimpien ideoidensa kyvykäs toteuttaja. Uuden bändin nimeksi tuli [[Sensational Alex Harvey Band]]. (myöskin tunnettu myös lyhenteellä [[SAHB]]). Sensational Alex Harvey Bandiin kuuluivat [[Zal Cleminson]] ([[kitara]]), [[Chris Glen]] ([[bassokitara|basso]]), ja serkukset [[Ted McKenna|Ted]] ja [[Hugh McKenna]] ([[rummut]] ja [[kosketinsoitin|koskettimet]]).
 
Alex oli erittäin hyvä lavaesiintyjä. Hän kehitteli hyvän lavashown bändinsä kanssa. Kitaristi Zal Cleminson käytti klovnimaskia esiintyessään. Suomessa Sensational Alex Harvey band kävi esiintymässä Ruisrockissa vuonna 1976. Sensational Alex Harvey band hajosi vuonna 1977 Alexin lähtiessä soolouralle. Hän teki kolme sooloa. Viimeiseksi albumiksi jäi "Soldier On The Wall" vuonna 1982.
44 881

muokkausta

Navigointivalikko