Ero sivun ”Attuma” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 36: Rivi 36:
[[Luokka:Marvel-universumin yli-inhimillisen voimakkaat henkilöt]]
[[Luokka:Marvel-universumin yli-inhimillisen voimakkaat henkilöt]]
[[Luokka:Kuvitteelliset kannibaalit]]
[[Luokka:Kuvitteelliset kannibaalit]]

[[en:Attuma]]

Versio 29. kesäkuuta 2007 kello 00.54

Attuma
[[Tiedosto:|250px|Attuma, Namorin arkkivihollinen.]]
Attuma, Namorin arkkivihollinen.
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Fantastic Four #33 (joulukuu 1964)
Henkilötiedot
Oikea nimi Attuma
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Atlantis, Sotalordi Krang
Voimat Yli-inhimillinen fyysinen voima ja kestävyys, kyky elää veden alla

Attuma on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Attuma on Namorin arkkivihollinen ja Andromedan isä. Hän uskoo olevansa atlantislaisen profetian ilmoittama Atlantiksen valloittaja.

Attuman ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Fantastic Four-lehden numerossa 33 (joulukuussa 1964). Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby.

Historia

Attuma syntyi atlantislaiseen barbaariheimoon, jotka karkoitettiin Atlantiksesta kauan aikaa sitten. Jostain tuntemattomasta syystä Attuma syntyi suurella fyysisellä voimalla varustettuna ja osoittautui, että hän oli ylivertainen kaikkiin muihin atlantislaisiin nähden. Käyttäen fyysistä etuaan hyväkseen Attuma nousi pian hallitsemaan heimoaan ja julisti, että hän tulisi vielä valloittamaan Atlantiksen kuten muinaisissa profetioissa todettiin. Attuma sai myöhemmin lapsen, Andromedan, mutta pettyi huomatessaan ainoan lapsensa olevan tyttö. Attuma halusi vierelleen pojan, joka hallitsisi hänen kanssaan jahka hän onnistuisi Atlantiksen valloituksessa.

Attuma keräsi heimonsa ja hyökkäsi Atlantikseen, mutta hävisi taistelussa Atlantiksen prinssiä Namoria ja tämän liittolaisia Ihmenelosia vastaan. Myöhemmin Attuma ja hänen joukkionsa ovat sotineet useita kertoja niin Atlantista kuin "pinnallaeläjiä" eli maapallon kansoja vastaan.

Voimat ja varusteet

Attuma muissa medioissa

Videopelit

  • Attuma esiintyy pomohahmona Marvel: Ultimate Alliance-videopelissä. Hahmon osuudet dubbasi näyttelijä Gregg Berger. Pelissä Attuma on osallisena Tohtori Doomin muodostamaa Pahuuden Mestareita. Attuma on Doomin käskystä luonut koneen, jolla hallita kaikkia Atlantiksen asukkeja (paitsi Namoria ja Namoritaa heidän ihmismäisemmän fysiologiansa vuoksi). Attuma hyökkää pelin Atlantis-tason lopussa yhdessä Tiikerihain kanssa pelaajan kontrolloimia sankareita päin.

Lähteet