Ero sivun ”Kaksoistutkinto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kaksoistutkinnolla''' viitataan usein [[ammattikoulu|ammattikoulututkinnon]] ja [[lukio|lukion]] oppimäärän samanaikaiseen suorittamiseen. Jos lisäksi vielä suoritetaan [[ylioppilas|ylioppilaskirjoitukset]], puhutaan joskus myös kolmoistutkinnosta. Yleensä kyseisen opintomäärän suorittaminen kestää 3-4 vuotta.
'''Kaksoistutkinnolla''' viitataan usein [[ammattikoulu|ammattikoulututkinnon]] ja [[lukio|lukion]] oppimäärän samanaikaiseen suorittamiseen. Jos lisäksi vielä suoritetaan [[ylioppilas|ylioppilaskirjoitukset]], puhutaan joskus myös kolmoistutkinnosta. Yleensä kyseisen opintomäärän suorittaminen kestää 3-4 vuotta. Jos kaksoistutkinnon opiskelija kirjoittaa hyväksytysti vähintään neljä ainetta, hän saa ylioppilastutkintotodistuksen, muttei lukion päättötodistusta, sillä hyväksiluvun takia lukion päättötodistukseen vaadittavia 75 kurssia hän ei ole suorittanut. Kolmoistutkinnossa saadaan myös lukion päättötodistus, edellyttäen tietysti, että väh. 75 kurssia on suoritettu, ja vähintään neljä ainetta kirjoitettu hyväksytysti.


Joillakin paikkakunnilla kaksoistutkinto tunnetaan paremmin nimellä '''ammattilukio'''.
Joillakin paikkakunnilla kaksoistutkinto tunnetaan paremmin nimellä '''ammattilukio'''.

Versio 20. kesäkuuta 2007 kello 14.21

Kaksoistutkinnolla viitataan usein ammattikoulututkinnon ja lukion oppimäärän samanaikaiseen suorittamiseen. Jos lisäksi vielä suoritetaan ylioppilaskirjoitukset, puhutaan joskus myös kolmoistutkinnosta. Yleensä kyseisen opintomäärän suorittaminen kestää 3-4 vuotta. Jos kaksoistutkinnon opiskelija kirjoittaa hyväksytysti vähintään neljä ainetta, hän saa ylioppilastutkintotodistuksen, muttei lukion päättötodistusta, sillä hyväksiluvun takia lukion päättötodistukseen vaadittavia 75 kurssia hän ei ole suorittanut. Kolmoistutkinnossa saadaan myös lukion päättötodistus, edellyttäen tietysti, että väh. 75 kurssia on suoritettu, ja vähintään neljä ainetta kirjoitettu hyväksytysti.

Joillakin paikkakunnilla kaksoistutkinto tunnetaan paremmin nimellä ammattilukio.

Kun on suorittanut jo ammattilukion, on samalla ylioppilas ja valmistunut ammattiin. Tästä on hyötyä jatko-opiskeluita ajatellen, koska ymmärtää alansa käytännössä sekä on tarvittavat taidot lukion puolelta jotta ymmärtäisi myös teorian. Malline:Tynkä/Opiskelu