Ero sivun ”Uskomusjärjestelmä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Uskomusjärjestelmä''' on [[uskomus|uskomuksiin]] perustuva ajattelutapa. Kaikki tietojärjestelmät ovat uskomusjärjestelmiä, mikäli niitä tarkastellaan tietoteoreettisen skeptisismin tai tieteellisen [[fallibilismi]]n valossa. [[uskonto|Uskonnollisen]] ajattelun lisäksi uskomusjärjestelmiä ovat siten myös vaikkapa luonnontieteelliset tietojärjestelmät.
{{lähteetön}}'''Uskomusjärjestelmä''' on [[uskomus|uskomuksiin]] perustuva ajattelutapa. Kaikki tietojärjestelmät ovat uskomusjärjestelmiä, mikäli niitä tarkastellaan tietoteoreettisen [[skeptisismi]]n tai tieteellisen [[fallibilismi]]n valossa. [[uskonto|Uskonnollisen]] ajattelun lisäksi uskomusjärjestelmiä ovat siten myös vaikkapa luonnontieteelliset tietojärjestelmät.



== Katso myös ==
== Katso myös ==


*[[Joukkoliike]]
* [[Joukkoliike]]


[[Luokka: Uskonto]]
[[Luokka:Tietoteoria]]
[[Luokka:Uskonto]]

Versio 19. kesäkuuta 2007 kello 16.40

Uskomusjärjestelmä on uskomuksiin perustuva ajattelutapa. Kaikki tietojärjestelmät ovat uskomusjärjestelmiä, mikäli niitä tarkastellaan tietoteoreettisen skeptisismin tai tieteellisen fallibilismin valossa. Uskonnollisen ajattelun lisäksi uskomusjärjestelmiä ovat siten myös vaikkapa luonnontieteelliset tietojärjestelmät.

Katso myös