Ero sivun ”Miika Söderholm” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hybridi (keskustelu | muokkaukset)
Ak: Uusi sivu: '''Miika Söderholm''' on pitkän linjan punkmuusikko ja ramopunkkari. ==Ypö-Viis - Suomipunkin pioneereja== Miika Söderholm on Ypö-Viis -yhtyeen kautta koko suomalaisen ...
 
Hybridi (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 13: Rivi 13:


===Suomalaisen ramopunkin rakentajia===
===Suomalaisen ramopunkin rakentajia===
Söderholmilla ja Ypö-Viidellä on merkittävä rooli suomalaisen [[ramopunk]]-genren synnyssä. Ypö-Viis oli innoittajana esim. [[Luonteri Surf]]ille, jonka väki innostui [[Ayshire-levyt|Ayshire-levyjen]] kautta julkaisemaan Ypö-Viiden tuotantoa ja innosti Söderholmin taas ramopunkin pariin ja perustamaan [[Pojat]] -yhtyeen.
Söderholmilla ja Ypö-Viidellä on merkittävä rooli suomalaisen [[ramopunk]]-genren synnyssä. Ypö-Viis oli innoittajana esim. [[Luonteri Surf]]ille, jonka väki innostui [[Ayshire-levyt|Ayshire-levyjen]] kautta julkaisemaan Ypö-Viiden tuotantoa ja innosti Söderholmin taas ramopunkin pariin ja perustamaan [[Pojat (yhtye)|Pojat]] -yhtyeen.


==Pojat - yksi kotimaisen ramopunkin peruspilarista==
==Pojat - yksi kotimaisen ramopunkin peruspilarista==

Versio 19. kesäkuuta 2007 kello 12.37

Miika Söderholm on pitkän linjan punkmuusikko ja ramopunkkari.

Ypö-Viis - Suomipunkin pioneereja

Miika Söderholm on Ypö-Viis -yhtyeen kautta koko suomalaisen punkin pioneereja. Söderholm ja Mikko Holmström perustivat yhtyeen Karhulassa kesällä 1977 ja Ypö-Viis julkaisi Suomen ensimmäinen punk-omakustanne levyn Energia on A ja O / Kotka palaa -singlen Loppuvuodesta 1978.

5.lokakuuta 1979 Karhulassa Afrodite-diskossa äänitetty Karhulan poikii live kuuluu myös varhaisen suomipunkin klassikkoihin.

Söderholm ja Holmström perustivat myös Suomen ensimmäisen punk-levymerkin, Karva-levyt. Karvalevyt toimi aktiivisesti noin vuoden verran ja julkaisi 5 singleä, sekä Ypö-Viis live LP:n, josta P.P. Kallio totesi levyn julkaisun jälkeen Hilseen arvostelussa : "Karhulan poikii live on tällä hetkellä maailman paras liveälpee ja varmaankin yks parhaista vielä kymmenenkin vuoden päästä. Siltä musta tuntuu."


Ypö-Viiden aktiivinen toiminta hiipui 1981, mutta yhtyen on sen jälkeen keikkaillut satunnaisesti.

Suomalaisen ramopunkin rakentajia

Söderholmilla ja Ypö-Viidellä on merkittävä rooli suomalaisen ramopunk-genren synnyssä. Ypö-Viis oli innoittajana esim. Luonteri Surfille, jonka väki innostui Ayshire-levyjen kautta julkaisemaan Ypö-Viiden tuotantoa ja innosti Söderholmin taas ramopunkin pariin ja perustamaan Pojat -yhtyeen.

Pojat - yksi kotimaisen ramopunkin peruspilarista

Söderholm palasi punkin ja ramopunkin pariin perustamansa Pojat -yhtyeen kanssa. Yhtye on yksi kolmesta kotimaisen ramopunkin peruspilarista yhdessä Luonteri Surfin ja Ne Luumäet -yhtyeen kanssa. Ilman Ypö-Viiden pohjatyötä ja tätä myöhempää yhtyekolmikkoa ei ehkä koko kotimaista ramopunkkia olisi olemassa Suomessa ainakaan nykyisessä muodossaan.

Muita kokoonpanoja

Ypö-Viiden ja Poikien lisäksi hän on soittanut myös kokoonpanoissa Ne Luupojat Surf, Debbie, Surfpoika Rex ja Miika ja Heko duo.

Lähdeluettelo

  • Ramopunk.com
  • Kultaisen pesäpallomailan sivut
  • Rare 1/91