Ero sivun ”Eira” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
toimimaton linkki pois
JannE (keskustelu | muokkaukset)
p lukuunottamatta -> lukuun ottamatta
Rivi 14: Rivi 14:
|}}
|}}


'''Eira''' on Merikadun, [[Tehtaankatu (Helsinki)|Tehtaankadun]] ja Laivurinkadun rajaama kaupunginosa eteläisessä [[Helsinki|Helsingissä]]. Siellä asuu noin 1 000 ihmistä. Muista lähistöllä olevista kaupunginosista kuten Punavuoresta ja Ullanlinnasta Eira (yhtä alueen luoteiskulmassa sijaitsevaa korttelia lukuunottamatta) eroaa selvästi siinä, että siellä kadut ovat kapeita ja yleensä kaarevia, eivätkä rakennukset yleensä ole kadun varressa vaan keskellä tonttia.
'''Eira''' on Merikadun, [[Tehtaankatu (Helsinki)|Tehtaankadun]] ja Laivurinkadun rajaama kaupunginosa eteläisessä [[Helsinki|Helsingissä]]. Siellä asuu noin 1 000 ihmistä. Muista lähistöllä olevista kaupunginosista kuten Punavuoresta ja Ullanlinnasta Eira (yhtä alueen luoteiskulmassa sijaitsevaa korttelia lukuun ottamatta) eroaa selvästi siinä, että siellä kadut ovat kapeita ja yleensä kaarevia, eivätkä rakennukset yleensä ole kadun varressa vaan keskellä tonttia.


Alun perin Eirasta kaavailtiin teollisuusaluetta. Sitä pidettiin liian syrjäisenä kaupunkiasutukseen. Tästä suunnitelmasta on muistona Tehtaankadun nimi{{Lähde}}.
Alun perin Eirasta kaavailtiin teollisuusaluetta. Sitä pidettiin liian syrjäisenä kaupunkiasutukseen. Tästä suunnitelmasta on muistona Tehtaankadun nimi{{Lähde}}.

Versio 14. kesäkuuta 2007 kello 21.21

Tämä artikkeli kertoo Helsingin kaupunginosasta. Eira on myös naisen etunimi.
Eira
Helsingin kartta, jossa Eira korostettuna
Helsingin kartta, jossa Eira korostettuna

Helsingin alueellinen jako


Kaupunginosa nro 06
Suurpiiri Eteläinen suurpiiri
Pinta-ala 0,17 km²
Väestö
väkiluku 1 101 (1.1.2019)
väestötiheys 6 153/km²
Postinumerot 00150
Osa-alueet -
Lähialueet Punavuori, Ullanlinna, Länsisatama

Eira on Merikadun, Tehtaankadun ja Laivurinkadun rajaama kaupunginosa eteläisessä Helsingissä. Siellä asuu noin 1 000 ihmistä. Muista lähistöllä olevista kaupunginosista kuten Punavuoresta ja Ullanlinnasta Eira (yhtä alueen luoteiskulmassa sijaitsevaa korttelia lukuun ottamatta) eroaa selvästi siinä, että siellä kadut ovat kapeita ja yleensä kaarevia, eivätkä rakennukset yleensä ole kadun varressa vaan keskellä tonttia.

Alun perin Eirasta kaavailtiin teollisuusaluetta. Sitä pidettiin liian syrjäisenä kaupunkiasutukseen. Tästä suunnitelmasta on muistona Tehtaankadun nimilähde?.

Eira sai nimensä viereiseen Ullanlinnan kaupunginosaan vuonna 1897 rakennetun Eiran sairaalan innoittamana, ja on tunnettu varakkaiden ihmisten asuinpaikkana. Kaupunginosassa on lukuisia suurlähetystöjä. Tunnettuja asukkaita ovat olleet muun muassa maailmankuulu musiikkivideo-ohjaaja Antti Jokinen (asuu edelleen) ja viulisti Linda Lampenius.

Liikenneyhteydet Eiraan

Helsingin kaupungin liikennelaitos

  • raitiolinja 1A (Eira - Kallio - Käpylä)
  • raitiolinja 3B (Eläintarha - Töölö - Eira - Kallio - Eläintarha)
  • raitiolinja 3T (Eläintarha - Kallio - Eira - Töölö - Eläintarha)
  • linja-auto 14 (Eira - Pajamäki)
  • linja-auto 14B (Hernesaari - Meilahden klinikat)
  • linja-auto 16 (Hernesaari - Hakaniemi - Herttoniemi(M))

Aiheesta muualla

Eiraa
Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Eira.

Malline:Tynkä/Helsinki