Ero sivun ”D’Artagnan” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  13 vuotta sitten
p
kielen- tai muuta huoltoa, Typos fixed: kauaa → kauan, AWB
(p)
p (kielen- tai muuta huoltoa, Typos fixed: kauaa → kauan, AWB)
D'Artagnan on [[Alexandre Dumas vanhempi|Alexandre Dumas]]in klassikkoseikkailun [[Kolme muskettisoturia]] ja sen jatko-osien päähenkilö. D'Artagnan on varsin itsepäinen kirjallisuuden hahmo. Hän marssii [[Pariisi]]n päätä pahkaa ja julistaa haluavansa kuninkaan [[muskettisoturi]]ksi. Hänelle selviää hyvin pian, että muskettisoturiksi on hyvin hankalaa päästä ja tästä tulistuneena hän onnistuu järjestämään itsensä muutaman minuutin aikana kaksintaisteluun kolmen muskettisoturin kanssa.
 
Kaksintaistelujen aikana hän tajuaa haastaneensa erottamattomat ystävykset, jotka toimivat toinen toistensa [[sekundantti|sekundantteina]]. Hän ei ehdi miekkailla kovin kauaakauan ensimmäisen kanssa, kun [[kardinaali]]n miehet tulevat haastamaan riitaa ja kaikki neljä asettuvat heitä vastaan. Yhteinen vastustaja saa miehet unohtamaan keskenäiset kinansa ja d'Artagnan oppii tuntemaan muskettisoturit lempinimillä [[Aramis]], [[Porthos]] ja [[Athos (fiktiivinen hahmo)|Athos]]. Jokaisella heistä on oma syynsä pitää todellinen nimensä salassa.
 
D'Artagnan kuuluu lähes koko Kolme muskettisoturia kirjan ajan toiseen [[vartiokaarti]]in, mutta tarinan loppupuolella hänen unelmansa toteutuu ja tulisesta miehestä tulee muskettisoturi. D'Artagnan kokee muutenkin poikkeuksellia seikkailuja ja saavuttaa mm. kuningattaren kiitollisuuden hoidettuaan hyvin arkaluontoisen asian pois päiväjärjestyksestä.

Navigointivalikko