Ero sivun ”Dark Floors” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 72: Rivi 72:
* [[19. toukokuuta]] ja [[20. toukokuuta]] 2007 – lehdistötilaisuus [[Cannesin elokuvajuhlat|Cannesin elokuvafestivaaleilla]]
* [[19. toukokuuta]] ja [[20. toukokuuta]] 2007 – lehdistötilaisuus [[Cannesin elokuvajuhlat|Cannesin elokuvafestivaaleilla]]
* [[8. helmikuuta]] [[2008]] – ensi-ilta Suomessa
* [[8. helmikuuta]] [[2008]] – ensi-ilta Suomessa
* [[helmikuu]] 2008 – elokuvan esitys [[Berliini]]n elokuvafestivaaleilla
* [[9. helmikuuta]] 2008 – elokuvan esitys [[Berliinin elokuvajuhlat|Berliinin elokuvafestivaaleilla]]
* syksy 2008 – elokuvan julkaisu [[DVD]]-muodossa
* syksy 2008 – elokuvan julkaisu [[DVD]]-muodossa



Versio 5. kesäkuuta 2007 kello 12.31

Malline:Julkaisematon elokuva

Dark Floors – The Lordi Motion Picture
[[Tiedosto:|250px|]]
Ohjaaja Pete Riski
Käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari
Tuottaja Markus Selin
Säveltäjä Mr. Lordi
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Suomi
Tuotantoyhtiö Solar Films
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 8. helmikuuta 2008
Kesto 84 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 4 miljoonaa euroa
(4,000,000 €)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Dark Floors – The Lordi Motion Picture on tuotantovaiheessa oleva suomalaisen Lordin ideoima kauhuelokuva. Elokuva tulee ensi-iltaan Suomessa 8. helmikuuta 2008. Dark Floors tulee myös ulkomaiden elokuvamarkkinoille.

Dark Floors on perinnetietoinen, aito kauhuelokuva, jossa Lordi-yhtyeen hahmot ovat ihmisten tielle ilmestyviä hirviöitä. Elokuvan ikärajaksi kaavaillaan Suomessa vähintään 13 vuotta. Lopullisesti ikäraja elokuvalle annetaan elokuvatarkastamon päätöksellä elokuvan valmistumisen jälkeen. Elokuvasta leikataan myös rajumpi versio kansainvälisille markkinoille.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Dark Floors on tarina pienestä autistisesta tytöstä ja isästä, joka on huolestunut tyttärensä terveydestä. Isä yrittää viedä tyttärensä väkisin pois sairaalasta. Hissi menee epäkuntoon, jonka vuoksi isä ja tytär jäävät jumiin muiden sairaalassa olevien ihmisten kanssa. Kun hissin ovet vihdoin saadaan auki, he huomaavat kaikkien ihmisten kadonneen. He löytävät vain silvottuja ruumiita ja joutuvat hirviöiden hyökkäysten kohteeksi. Näyttää siltä, että pieni autistinen tyttö tietää, miten painajaisen saa loppumaan. Pako pimeän valtakunnasta alkaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

Valtaosa englanninkielisen elokuvan näyttelijöistä on brittiläisiä. Elokuvaan haettiin maalis-huhtikuussa 2007 Oulun seudulla asuvia 20-50-vuotiaita mies- ja naisavustajia sivurooleihin esittämään ruumiita sekä eläviä kuolleita.

Elokuvassa esiintyvät myös kaikki Lordi-yhtyeen jäsenet. Lordi ei kuitenkaan esiinny elokuvassa yhtyeenä, vaan erillisinä ihmisten tielle ilmestyvinä hirviöinä. Käsikirjoittaja Pekka Lehtosaaren mukaan Lordin jäsenten vuorosanat tulevat jäämään vähäisiksi.

Lordin osuus elokuvassa ei rajoitu pelkkiin kohtauksiin, sillä Tomi "Mr. Lordi" Putaansuu on osallistunut tiiviisti myös elokuvan suunnitteluun ja käsikirjoituksen ideointiin. Hän tekee elokuvaan myös tunnuskappaleen ja on suunnitellut elokuvan logon.

Elokuvan valmistuminen

Idea Dark Floors-elokuvasta sai alkunsa Lordin haastattelusta euroviisuvoiton jälkeen keväällä 2006, jossa hän pyysi tuottaja Markus Seliniä ottamaan häneen yhteyttä elokuvaideansa tiimoilta. Tomi "Mr. Lordi" Putaansuu on tehnyt töitä aiemminkin Selinin kanssa, sillä hän on tehnyt kuvakäsikirjoituksia muutamiin Selinin tuottamiin elokuviin (esim. Pahat pojat vuodelta 2003)

Alun perin elokuvan oli tarkoitus valmistua kevääksi 2007 euroviisujen aikaan, mutta aikataulun kireyden vuoksi elokuvan tekoa lykättiin. Dark Floorsin kuvaukset aloitettiin tiistaina 29. toukokuuta 2007 Oulussa, jossa ne jatkuvat 6. heinäkuuta 2007 asti. Suomessa elokuvan on tarkoitus tulla ensi-iltaan perjantaina 8. helmikuuta 2008.

Toukokuussa 2007 elokuvan käsikirjoittaja vaihtui. Alun perin elokuvan käsikirjoittajaksi suunniteltu Veli-Pekka Hänninen joutui luopumaan käsikirjoitushankkeesta lähinnä kiireidensä vuoksi. Hännisellä oli työn alla muun muassa Kotikatu-televisiosarjan käsikirjoittaminen, eikä hän omien sanojensa mukaan pystynyt keskittymään Dark Floorsin kirjoittamiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Hännisen tilalle elokuvan käsikirjoittajaksi palkattiin Pekka Lehtosaari.

Elokuva on saanut toukokuussa 2007 Suomen elokuvasäätiöltä 300 000 euron tuen.

Tuotantoryhmä

  • Käsikirjoitus: Pekka Lehtosaari
  • Alkuperäisidea: Tomi "Mr. Lordi" Putaansuu ja Pete Riski
  • Ohjaus: Pete Riski
  • Apulaisohjaaja/järjestäjä: Hilkka Suvanto
  • Kuvaus: Jean-Noel Mustonen
  • Lavastus: Tiina Anttila
  • Puvustus: Tiina Anttila

  • Maskeeraus: Mari Vaalasranta
  • Ääni: Jyrki Rahkonen
  • Erikoistehosteet: Konsta Mannerheimo
  • Tuottaja: Markus Selin
  • Executive-tuottaja: Jukka Helle
  • Tuotantoyhtiö: Solar Films Inc. Oy
  • Elokuvan levitys: Nordisk Film Theatrical Distribution Oy

Tärkeitä ajankohtia

Triviaa

  • Dark Floors on ensimmäinen Solar Filmsin ja Nordisk Filmin yhteistyössä tuotettu elokuva
  • Lordi oli mukana vuonna 2004 valmistuneessa The Kin-lyhytelokuvassa
  • Lordin manageri Bill Aucoin on kertonut, että ensimmäinen Lordi-figuurisarja tulee markkinoille, kun Dark Floors julkaistaan DVD:nä.

Aiheesta muualla

Viralliset sivustot

Epäviralliset sivustot

Haastatteluja ja lehtiartikkeleita