Ero sivun ”Salmiakki (kirja)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
17 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
Kuvan koko järkevämmäksi. Löytyisiköhän kirjasta muutakin tietoa kuin pelkkiä lainauksia?
p
(Kuvan koko järkevämmäksi. Löytyisiköhän kirjasta muutakin tietoa kuin pelkkiä lainauksia?)
<div class="floatright">[[Kuva:Salmiakki - jukka annala.jpg|salmiakkithumb|300px|''Salmiakki''-kirjan (2001) kansi jäljittelee makeisaskia.]]
<br/>Salmiakki-kirjan (2001) kansi jäljittelee makeisaskia.</div>
 
'''''Salmiakki''''' on [[Jukka Annala]]n palkittu tietokirja salmiakkimakeisten historiasta. Kirjassa on tietoja salmiakin käyttöhistoriasta, makeisten lajityypeistä ja suosikkituotteiden historiasta.
 
== Ansiot ==
 
Syksyllä [[2001]] julkaistu ''Salmiakki'' ylti Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi ja valittiin Vuoden kauneimmaksi kirjaksi. Kustannusosakeyhtiö Nemo julkaisi ''Salmiakista'' neljä painosta, ja kirjaa myytiin yhteensä 1150011 500 kappaletta. Kirjan ulkoasun suunnittelivat Petri Salmela ja Ilona Ilottu. Teos on loppunmyyty.
 
''Salmiakin'' jälkeen Jukka Annala on kirjoittanut teoksen ''[[Toopelivisio]]'' (2006). Kirja kertoo kotimaisen televisiokomiikan historiaa [[Spede Show]]’sta [[Hanski]]in ja [[Velipuolikuu]]sta [[Kummeli]]in. Toopelivision julkaisija on [[Helsinki|helsinkiläinen]] [[Teos]].
'''''Salmiakki''''' on [[Jukka Annala]]n palkittu tietokirja salmiakkimakeisten historiasta. Kirjassa on tietoja salmiakin käyttöhistoriasta, makeisten lajityypeistä ja suosikkituotteiden historiasta.
 
Syksyllä 2001 julkaistu Salmiakki ylti Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi ja valittiin Vuoden kauneimmaksi kirjaksi. Kustannusosakeyhtiö Nemo julkaisi Salmiakista neljä painosta, ja kirjaa myytiin yhteensä 11500 kappaletta. Kirjan ulkoasun suunnittelivat Petri Salmela ja Ilona Ilottu. Teos on loppunmyyty.
 
Salmiakin jälkeen Jukka Annala on kirjoittanut teoksen ''[[Toopelivisio]]'' (2006). Kirja kertoo kotimaisen televisiokomiikan historiaa [[Spede Show]]’sta [[Hanski]]in ja [[Velipuolikuu]]sta [[Kummeli]]in. Toopelivision julkaisija on helsinkiläinen [[Teos]].
 
[[Tieto-Finlandia]]n valintalautakunta perusteli ''Salmiakin'' ehdokkuutta seuraavasti: "Kirjan ansiona on tuore näkökulman valinta. Sen aiheena on salmiakki eri muodoissa. Salmiakki on räiskyvää arjen historiaa, joka houkuttelee lukijan pois liiallisesta totisuudesta. Kirjoittajan tyylitaju on pettämätön. Kielessä on mukavasti slangahtavaa ironiaa. Kirjan toteutus on loppuun asti harkittu. Taitto on raikas."
 
[[Suomen kirjataiteen komitea]] valitsi Salmiakin Vuoden kauneimmaksi kirjaksi. Teos arvioitiin parhaaksi 187 kirjan joukosta, jotka 55 kustantajaa oli lähettänyt komitean arvosteltavaksi.
 
Komitea perusteli valintaa seuraavasti: ”Kirjasta on myös tullut esine, käsin kosketeltava ja silmän kautta haltuunotettava oma maailmansa. Kirjan aiheen ei tarvitse olla ylevä. Päinvastoin, katu ja koti, makea ja suolainen, arki ja nostalginen lähimennyt kelpaavat siihen hyvin. Kirjat tulevat lähelle meitä kaikkia. Ne jopa yhdistävät kansakuntia ja sosiaalisia ryhmiä - trivian kautta.”
 
”Vuoden kauneimmaksi kirjaksi valitussa ''Salmiakissa'' toteutuu edellisten piirteiden lisäksi muitakin ajalle ominaisia pyrkimyksiä. ''Salmiakissa'' sisältö ja toteutus täydentävät tosiaan taidokkaasti. Teoksen takana saattaa olla pitkä matka ja runsaasti vaivaa, mutta kun se on valmis ja onnistunut on se lukijalle välitön kevyt tuttavuus, jonka äärellä vain nautinto tuntuu.”
 
”Vuoden 2001 kaunein kirja edustaa uutta genreä, kirjan tekemisen lajityyppiä. Se tulee näkemään paljon perässä tulijoita, mutta silti harvan itseään paremman. ''Salmiakki'' on kirja, jossa aikamme kiteytyy muotoilun myötä.”
 
[[Luokka:Tietokirjat]]
7 067

muokkausta

Navigointivalikko