Ero sivun ”Sum 41” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: nn:Sum 41
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
{{Yhtye
{{Yhtye
| yhtyeen_nimi = Sum 41
| yhtyeen_nimi = Sum 41
| kuva = [[Kuva:Sum 41.jpg|300px]]
| kuva = [[Kuva:Sum 41.jpg|200px]]
| vuodet = [[1996]] -
| vuodet = [[1996]] -
| kotimaa = [[Ajax]], [[Ontario]], [[Kanada]]
| kotimaa = [[Ajax]], [[Ontario]], [[Kanada]]

Versio 30. toukokuuta 2007 kello 11.50

Sum 41
[[Tiedosto:|250px|]]
Tiedot
Toiminnassa 1996 -
Laulukieli englanti
Jäsenet

Deryck Whibley
Jason McCaslin
Steve Jocz

Levy-yhtiö

Yhdysvalloissa:
Island Records Kanadassa:
Aquarius Records
Worldwide: Universal Records

Aiheesta muualla
Virallinen kotisivusto

Sum 41 on kanadalainen punkrock-yhtye, jonka perustivat Deryck Whibley (laulu, kitara) ja Steve Jocz (rummut) heinäkuun 31. päivä vuonna 1996. Myöhemmin yhtyeeseen liittyivät Dave Baksh (1996, kitara) ja Jason McCaslin (1998, basso). Yhtyeen ensimmäinen hitti oli Fat Lip (albumilta All Killer No Filler) vuonna 2001. Yhtyeen muita tunnettuja kappaleita ovat mm. "Still Waiting", "Pieces", "The Hell Song" ja "In Too Deep."

Heidän ensimmäinen albuminsa oli vuoden 2000 Half Hour Of Power, joka ei vielä tuonut merkittävää menestystä yhtyeelle. Levyn singlenä julkaistiin kappale Makes No Difference. Se nousi yhdysvaltain listoilla #37 asti, ja Britanniassa sijalle #12.

Toinen albumi All Killer No Filler aloitti heidän menestyksensä kiipeämällä Britannian listalla sijalle #7. Levyn ensimmäinen single oli Fat Lip, joka pääsi Yhdysvaltain listalla sijalle #66 ja Britanniassa #8.

Kolmas albumi, Does This Look Infected? siirtyi hieman raskaampaan tyyliin, ja muutti sanoituksia huomattavasti, nyt esitellen vakavampia lyriikoita kuin mitä edeltäjänsä piti sisällään. Albumi sai nimensä aivan viime hetkillä. Yhtye lykkäsi nimen keksimistä niin pitkään, että lopulta heidän oli keksittävä se puolessa tunnissa, tai levy ei olisi ilmestynyt sovittuna aikana. Bändi siis istui pöytään ja katseli levyn kansikuvaa, ja mietti, mitä kuva sanoo. Ja näin päädyttiin albumin nimeen. Ensimmäinen single Still Waiting pääsi Britannian listoilla sijalle #16.

Neljäs albumi, Chuck on arvosteltu yhtyeen tähän asti musiikillisesti parhaaksi ja sanoituksiltaan kypsimmäksi ja vakavimmaksi albumiksi vielä. Bändi itse ei tunnu käsittävän tätä, ja sanoo, että albumilla on vain korkeintaan muutama entistä vakavampi kappale. Albumin nimi, "Chuck" on nimetty YK:n rauhanturvaajan, Charles "Chuck" Pelletierin mukaan, joka pelasti heidän henkensä, kun he jäivät jumiin hotelliin tulitaistelun alkaessa ulkona. Tällöin he olivat Congossa tekemässä dokumenttia siellä käytävästä sodasta War Child Canada:lle. War Child Canada suunnittelee nauhan julkaisemista, mutta ajankohtaa ei tiedetä. Hotellissa suojassa maatessaan he miettivät, että jos selviäisivät hengissä, he nimeäisivät seuraavan albuminsa Chuckin mukaan. Myöhemmin, kun he olivat turvassa, he miettivät, olisiko se oikeasti hyvä idea, ja päätyivät siihen tulokseen, että se on. Albumin ensimmäinen single, We're All To Blame sai alkunsa juuri tuolla matkalla, ja sanoituksissa näkyy selkeästi bändin aikuistuminen, varsinkin verrattaessa kahteen ensimmäiseen albumiin.

11.Toukokuuta 2006 pääkitaristi Dave Baksh ilmoitti jättävänsä yhtyeen yksityisasioiden takia. Hän sanoi, ettei hän pysty harjoittamaan kitaransoittotaitojaan ilman, että se häiritsisi bändiä.

Jäsenet

Diskografia

Julkaisupäivä Nimi Levy-yhtiö Billboard Top 200 UK Peak Canada Peak
27. kesäkuuta 2000 Half Hour Of Power Island Records #176 Ei listoilla Ei listoilla
8. toukokuuta 2001 All Killer No Filler Island Records #13 #7 #1
26. marraskuuta 2002 Does This Look Infected? Island Records #32 #34 #1
12. lokakuuta 2004 Chuck Island Records #10 #59 #1
21. joulukuuta 2005 (Japani), 7. maaliskuuta 2006 (Kanada) Go Chuck Yourself / Happy Live Surprise Island Records - - -
24. heinäkuuta 2007 Underclass Hero Island Records TBD TBD TBD

Aiheesta muualla

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.