Ero sivun ”Juha Vuorinen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Juha Vuorinen''' (s. [[31. maaliskuuta]] [[1967]]) on suomalainen [[kirjailija]]. Hänet tunnetaan parhaiten ''Juoppohullun päiväkirja'' sarjastaan, jonka kaikki osat ovat ylittäneet kultapokkari rajan. Televisiosta hän tuli monelle tutuksi [[MTV3]]:n ''Selviytyjät'' henkisessä ''VIP Seikkailu'' sarjassa sen juontajana.
'''Juha Vuorinen''' (s. [[31. maaliskuuta]] [[1967]]) on suomalainen [[kirjailija]]. Hänet tunnetaan parhaiten ''Juoppohullun päiväkirja'' sarjastaan, jonka kaikki osat ovat ylittäneet kultapokkari rajan. Kyseinen kirja sarja perustuu hyvin pitkälti ronskiin huumoriin. Televisiosta hän tuli monelle tutuksi [[MTV3]]:n ''Selviytyjät'' henkisessä ''VIP Seikkailu'' sarjassa sen juontajana.


==Historiaa ja Vuorinen henkilönä==
==Historiaa ja Vuorinen henkilönä==

Versio 30. toukokuuta 2007 kello 10.44

Juha Vuorinen (s. 31. maaliskuuta 1967) on suomalainen kirjailija. Hänet tunnetaan parhaiten Juoppohullun päiväkirja sarjastaan, jonka kaikki osat ovat ylittäneet kultapokkari rajan. Kyseinen kirja sarja perustuu hyvin pitkälti ronskiin huumoriin. Televisiosta hän tuli monelle tutuksi MTV3:n Selviytyjät henkisessä VIP Seikkailu sarjassa sen juontajana.

Historiaa ja Vuorinen henkilönä

Kun Vuorinen oli viisivuotias, hänen isänsä menehtyi. Sittemmin lukio jäi kesken, kun Vuorinen lähti Ruotsin ja Suomen merille viihdyttäjäksi. Vuorinen on työskennellyt radiossa ja televisiossa toimittajana, ohjaajana ja tuottajana. Ensimmäisen oman radio-ohjelmansa hän teki 16-vuotiaana. Se oli Tapani Ripatin isännöimä Ocsid-ohjelma, minkä jälkeen Vuorinen on jatkanut töitä radiossa. Nykyään Vuorista voi kuulla "Aamulypsyssä" Jaajon ja Annin seurassa klo 08:15 ja 08:30 välisenä aikana radio SuomiPOPilla ja myös Metro FM:ltä. Vuorinen oli aiemmin juontajana MTV3:lla esitetyssä VIP Seikkailu -ohjelmassa. Hän harrastaa astrologiaa, ruuanlaittoa ja urheilua eli uintia, sauvakävelyä ja lenkillä käyntiä.

Kirjoittaminen

Vuorista pyydettiin 1998 kirjoittamaan jotakin hauskaa. Hän loi hahmon nimeltä Linda Nykänen, jota tilaaja piti hauskana. Hän kuitenkin jätti tehtävän kesken, koska epäili sen lainmukaisuutta. Hiukan myöhemmin hän haastatteli Tarmo Mannia, joka oli mukana näytelmässä Mielipuolen päiväkirja, ja siitä syntyi idea Juoppohullun päiväkirjasta. Aluksi hän kirjoitti päiväkirjaa vain Internetiin, mutta yllättäen päiväkirjaa luettiin ja lukijoilta tuli toivomus, että se julkaistaisiin kirjana. Ensimmäisen kustantajan torjuttua kirjan hän tarjosi sitä Likelle, joka otti sen kustannettavaksi. Vuorinen ehdotti 10 000 kappaleen erää – ehdotus sai huvittuneen vastaanoton. Like ehti myydä kirjaa 38 000 kappaletta, kunnes Vuorinen otti oikeudet takaisin itselleen. Hän nimesi kirjan päähenkilön itsensä mukaan Juhaksi. Myöhemmin hän kuitenkin katui tätä päätöstä: "Jos olisin tiennyt kirjoittavani kirjaa, olisin keksinyt päähenkilölle paremmin mietityn nimen". Hän on myös todennut hävenneensä joskus kirjojaan, mutta myöhemmin alkaneensa arvostaa niitä pelastettuaan kirjallaan erään ruotsinsuomalaisen elämän. Hän on todennut myös, että ilman omia juopottelukokemuksia hän ei olisi voinut kirjoittaa aiheesta. Aiheet ovat peräisin oikeasta elämästä tai tuttavapiiristä.

Juoppohullun päiväkirja -sarjan tuorein osa Vaippaihottuma on sarjan neljäs kirja. Vuorinen on luvannut, että kirjoittaa vielä ainakin yhden osan sarjaan. Vaikka teossarjan on väitetty ihannoivan juomista, niin Vuorinen itse on toista mieltä. Jokaisen osan myynti on ylittänyt kultapokkarin rajan. Sarjaa myydään myös Norjassa, Ruotsissa ja Virossa, missä kirja on julkaistu nimellä Joomahullu Päevaraamat.

Juha Vuorisen kirjat ovat myyntilistojen kärjessä: pokkareista viisi on ollut kymmenen ostetuimman joukossa. Vuorinen julkaisee kirjansa omakustanteina yrityksensä Diktaattori Oy:n kautta.

Teokset

  • Juoppohullun päiväkirja (1998)
  • Tolppa-Apina, (Juoppohullun päiväkirja osa II, 1999)
  • Puuta ja ruohoa (2000)
  • Tuupovaaran tuijottaja (2000)
  • Juoppiksen Myrkky vuodet 1998–2000 (2000)
  • Viimeinen Suuri Seikkailu (2001)
  • Juoppohullun Päiväkirja (pokkari, 2002)
  • Tolppa-Apina (Juoppohullun päiväkirja osa II, Pokkari, 2002)
  • Suomalaiset legendat jääkiekon MM-kisoissa (2003)
  • Raskausarpia (Juoppohullun päiväkirja osa III, 2003)
  • No, Velli (Novelli kokoelma, 2004)
  • Kristianin nuoruusvuodet (2004)
  • Vaippaihottuma (Juoppohullun päiväkirja osa IV, 2005)
  • Nokimusta seikkailu (2006)
  • Veljekset Vaselin (2007)
  • Kristianin teinivuodet (2007)

Aiheesta muualla