Ero sivun ”Veli-Pekka Hänninen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 15: Rivi 15:
* ''[[Levottomat 3]]'' ([[2004]])
* ''[[Levottomat 3]]'' ([[2004]])
* ''[[Riisuttu mies]]'' ([[2006]])
* ''[[Riisuttu mies]]'' ([[2006]])
* ''[[Dark Floors]]'' ([[2008]])


[[Luokka: Suomalaiset TV-käsikirjoittajat|Hänninen, Veli-Pekka]]
[[Luokka: Suomalaiset TV-käsikirjoittajat|Hänninen, Veli-Pekka]]

Versio 22. toukokuuta 2007 kello 15.31

Veli-Pekka Hänninen on suomalainen käsikirjoittaja.

Alkuperäiseltä ammatiltaan Hänninen on pastori. Hän koki kuitenkin työpaikain ilmapiirin niin ahdistavaksi 1990-luvun keskivaiheilla, että hänen täytyi keksiä jotakin uutta. Hänninen oli aikaisemmin tehnyt harrastelijalyhytelokuvia ja niinpä erään tutun ystävän neuvosta hän hakeutui Teatterikorkeakoulun käsikirjoittajakurssille.

Hänninen on kirjoittanut etupäässä TV-lle, mm. sarjoja Hyvät neuvot kalliit (2000) Kylmäverisesti sinun (2000-2005) ja Rikas mies (2004). Hän käsikirjoitti myös Heikki Kujanpään ohjaaman, paljon kiitosta saaneen puolipitkän elokuvan Pieni pyhiinvaellus (2000).

Vuonna 2006 nousi kohu Hännisen kirjoittamasta Herran pelko -käsikirjoituksesta, jonka Aku Louhimiehen oli tarkoitus ohjata elokuvaksi nimellä Riisuttu mies. Käsikirjoitus pohjautui osittain Hännisen omiin kokemuksiin. Se käsitteli seurakunnan työilmapiiriä ja oli tyylilajiltaan mustanhumoristinen. Louhimies lähti kuitenkin viemään ohjausta väärään suuntaan ja teki suuria muutoksia käsikirjoitukseen, vaikka se ei ollut sallittua Hännisen tekemän sopimuksen mukaan. Hänninen vei asian oikeuteen ja Riisuttu mies -elokuvalle langetettiin esityskielto alkuvuodesta 2007.

Käsikirjoittanut elokuvat

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.