Ero sivun ”Joensuun seurakunta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Teol-yo (keskustelu | muokkaukset)
Tynkä-malline
Teol-yo (keskustelu | muokkaukset)
linkki suerakuntayhtymään, tunnettuja työntekijöitä
Rivi 1: Rivi 1:
'''Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnassa''' on noin 16 000 jäsentä. Seurakunnan alue käsittää Joensuun kantakaupungin ja sekä kaupungin läntiset osat, muun muassa Noljakan ja Marjalan. Joensuun seurakuntayhtymään kuuluvat myös [[Pielisensuun seurakunta]], [[Rantakylän seurakunta]] ja [[Vaara-Karjalan seurakunta]].
'''Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnassa''' on noin 16 000 jäsentä. Seurakunnan alue käsittää Joensuun kantakaupungin ja sekä kaupungin läntiset osat, muun muassa Noljakan ja Marjalan. [[Joensuun seurakuntayhtymä]]än kuuluvat myös [[Pielisensuun seurakunta]], [[Rantakylän seurakunta]] ja [[Vaara-Karjalan seurakunta]].


==Kirkot==
==Kirkot==
Rivi 12: Rivi 12:
*[[Risto Ruskomaa]], 1974 -
*[[Risto Ruskomaa]], 1974 -
*[[Petri Karttunen]], 1991 -
*[[Petri Karttunen]], 1991 -

Seurakunnan tunnettuja työntekijöitä ovat olleet muun muassa kanttori [[Väinö Viitasalo]] ja pastorit [[Pertti Sistonen]] ja [[Olavi Lähdesmäki]].


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 14. toukokuuta 2007 kello 10.38

Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnassa on noin 16 000 jäsentä. Seurakunnan alue käsittää Joensuun kantakaupungin ja sekä kaupungin läntiset osat, muun muassa Noljakan ja Marjalan. Joensuun seurakuntayhtymään kuuluvat myös Pielisensuun seurakunta, Rantakylän seurakunta ja Vaara-Karjalan seurakunta.

Kirkot

Seurakunnan kirkkoja ovat Joensuun kirkko ja Noljakan kirkko.

Kirkkoherrat

Joensuun seurakunnan kirkkoherroja ovat olleet:

Seurakunnan tunnettuja työntekijöitä ovat olleet muun muassa kanttori Väinö Viitasalo ja pastorit Pertti Sistonen ja Olavi Lähdesmäki.

Lähteet

Erkki Kinnunen: Joensuun uskonnollinen elämä 1954-1999, (2000)

Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.