Ero sivun ”Anarkosyndikalismi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Anarkosyndikalismi''' on [[anarkismi]]n haara, joka keskittyy [[ammattiliitto]]jen toimintaan ja työväen etujen ajamiseen. Siinä ammattiyhdistykset nähdään potentiaalisena voimavarana vallankumouksen aikaansaamisessa ja [[kapitalismi]]n sekä [[valtio]]n kaatamisessa. Tarkoituksena on korvata hallinto itse työläisten demokraattisesti organisoimalla päätöksenteolla. Anarkosyndikalismi pyrkii poistamaan palkkauksen ja voittoa tavoittelevan yksityisomistusjärjestelmän, joiden uskovat luovan eriarvoisuutta ja muodostavan luokkayhteiskunnan.
'''Anarkosyndikalismi''' on [[anarkismi]]n haara, joka keskittyy [[työväenliike]]eseen. Siinä ammattiyhdistykset nähdään potentiaalisena voimavarana vallankumouksen aikaansaamisessa ja [[kapitalismi]]n sekä [[valtio]]n kaatamisessa. Tarkoituksena on korvata hallinto itse työläisten demokraattisesti organisoimalla päätöksenteolla. Anarkosyndikalismi pyrkii poistamaan palkkauksen ja voittoa tavoittelevan yksityisomistusjärjestelmän, joiden uskovat luovan eriarvoisuutta ja muodostavan luokkayhteiskunnan.


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 6. toukokuuta 2007 kello 13.07

Anarkosyndikalismi on anarkismin haara, joka keskittyy työväenliikeeseen. Siinä ammattiyhdistykset nähdään potentiaalisena voimavarana vallankumouksen aikaansaamisessa ja kapitalismin sekä valtion kaatamisessa. Tarkoituksena on korvata hallinto itse työläisten demokraattisesti organisoimalla päätöksenteolla. Anarkosyndikalismi pyrkii poistamaan palkkauksen ja voittoa tavoittelevan yksityisomistusjärjestelmän, joiden uskovat luovan eriarvoisuutta ja muodostavan luokkayhteiskunnan.

Katso myös

Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.