Ero sivun ”Apple Records” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
70 merkkiä lisätty ,  16 vuotta sitten
p
Apple Computerista maininta ylälaitaan.
(laajennusta)
p (Apple Computerista maininta ylälaitaan.)
:''Apple-tietokoneyhtiöstä kertoo sivu [[Apple Computer]].''
'''Apple Records''' on [[The Beatles]] -yhtyeen jäsenten erityisesti verotussyistä vuonna [[1968]] perustama levy-yhtiö. Ensimmäinen yhtiön julkaisema LP oli [[John Lennon]]in ja [[Yoko Ono]]n ''Two Virgins'', jonka julkaisupäivä oli [[11. marraskuuta]] [[1968]]. Tätä seurasi pian ([[25. marraskuuta]] [[1968]]) Beatlesien ''[[The Beatles (albumi)|The Beatles]]'' (joka tunnetaan myös nimellä "Valkoinen tupla").
 
'''Apple Records''' on [[The Beatles]] -yhtyeen jäsenten erityisesti verotussyistä vuonna [[1968]] perustama levy-yhtiö. Ensimmäinen yhtiön julkaisema LPlevy oli [[John Lennon]]in ja [[Yoko Ono]]n ''Two Virgins'', jonka julkaisupäivä oli [[11. marraskuuta]] [[1968]]. Tätä seurasi pian ([[25. marraskuuta]] [[1968]]) Beatlesien ''[[The Beatles (albumi)|The Beatles]]'' (-levy, joka tunnetaan myös nimellä "''Valkoinen tupla''").
Muut Apple Recordsin julkaisemat The Beatles-albumit:
 
Muut Apple Recordsin julkaisemat The Beatles -albumit:
 
* ''[[Yellow Submarine]]''
* ''[[1967—1970]]''
 
Nimen samankaltaisuus [[Steve Jobs]]in perustamaan [[Apple Computer]] -yhtiöön on johtanut oikeudenkäynteihin, joissa levy-yhtiö on vaatinut tietokoneyhtiötä olemaan toimimatta musiikkialalla. Apple Computer on ainakin vuonna [[1989]] maksanut Apple Recordsille korvauksia musiikin vuoksi. Viimeisin kiista liittyy tietokoneyhtiön [[iPod]]-soittimeen.
 
[[Luokka:Levy-yhtiöt]]
17 619

muokkausta

Navigointivalikko