Ero sivun ”Sintraus” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Alun uudelleen kirjoistus
pientä tarkennusta
Rivi 1: Rivi 1:
Sintraushehkutuksessa metallijauheesta puristettu ns. vihreä kappale saavuttaa kiinteän, tiheän rakenteen. Prosessissa metallijauhepartikkelit [[hitsaus|kylmähitsautuvat]] toisiinsa diffuusion vaikutuksesta. Sintraus tehdään [[sulamispiste]]ttä alemmassa [[lämpötila]]ssa, jolloin partikkelit tai niiden osat eivät sula prosessissa.
'''Sintraushehkutuksessa''' metallijauheesta puristettu aihio, ns. vihreä kappale saavuttaa kiinteän rakenteen. Prosessissa metallijauhepartikkelit [[hitsaus|kylmähitsautuvat]] toisiinsa diffuusion vaikutuksesta. Sintraus tehdään [[sulamispiste]]ttä alemmassa [[lämpötila]]ssa, jolloin partikkelit tai niiden osat eivät sula prosessissa.


[[Jauhemetallurgia]] on yleistermi tekniikoille, joissa [[metalli]]kappaleita valmistettaessa tai pinnoitettaessa hyödynnetään sintraantumisilmiötä.
[[Jauhemetallurgia]] on yleistermi tekniikoille, joissa [[metalli]]kappaleita valmistettaessa tai pinnoitettaessa hyödynnetään sintraantumisilmiötä.

Versio 29. huhtikuuta 2007 kello 21.42

Sintraushehkutuksessa metallijauheesta puristettu aihio, ns. vihreä kappale saavuttaa kiinteän rakenteen. Prosessissa metallijauhepartikkelit kylmähitsautuvat toisiinsa diffuusion vaikutuksesta. Sintraus tehdään sulamispistettä alemmassa lämpötilassa, jolloin partikkelit tai niiden osat eivät sula prosessissa.

Jauhemetallurgia on yleistermi tekniikoille, joissa metallikappaleita valmistettaessa tai pinnoitettaessa hyödynnetään sintraantumisilmiötä.

Valmistusmenetelmänä metalliesineiden valmistaminen sintraamalla muistuttaa keraamisten esineiden valmistamista, jossa myös saadaan aikaan jauhemaisista lähtöaineista kiinteitä esineitä sulamislämpötilaa alhaisemmissa polttolämpötiloissa.

Joistakin kovametalleista esineiden valmistaminen muuten kuin sintraamalla on vaikeaa.

Esimerkkejä sintrauksen käytöstä

Sintraamalla voidaan kiinnittää muita pintakäsittelyaineita kuten teflonia metallin pintaan.

Kilpa-autojen kytkinlevyissä on käytetty kitkapintana sintrattua kuparia.

Rautamalmirikaste sintrataan rautapelleteiksi ennen kuin se syötetään masuuniin.

Sintratut kappaleet jäävät huokoisiksi varsinkin, jos lähtöaine ei ole jauhettu kovin hienoksi. Huokoisuutta hyödynnetään erilaisissa suodattimissa ja laakereissa käytetyissä materiaaleissa.

Lähteitä

Asiasta enemmän [1]

Tämä kemiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.