Ero sivun ”Lastensuojelulaki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
675 merkkiä poistettu ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
== Lastensuojelulaki ==
 
'''Määritelmiä''' Lastensuojelulainsäädännön ydin on ''Lastensuojelulaki'' (1983/683) -niminen säädöson Suomen lastensuojelulainsäädännön ydin, johon on sisällytetty tärkeimmät [[lastensuojelu]]a koskevat säännökset. Lastensuojelulain ohella muun muassa [[Laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta]] sekä [[Lapsen oikeuksien sopimus]] määrittelevat lasten suojelua ja kohtelua inhimillesenä ja oikeudellisena subjektina muun lapsi- ja rikosoikeuden ohella.
 
: 1 §
:Lapsen oikeus
 
::Lapsella on oikeus turvalliseen ja virikkeitä antavaan kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä etusija erityiseen suojeluun.
:2 §
:''Lastensuojelu''
 
::''Lastensuojelun'' tarkoituksena on turvata lapsen 1 §:ssä mainitut oikeudet vaikuttamalla yleisiin kasvuoloihin, tukemalla huoltajia lasten kasvatuksessa sekä toteuttamalla perhe- ja yksilökohtaista ''lastensuojelua''.
 
::Tavoitteena on, että lapsi saa kaikissa olosuhteissa sellaisen huollon kuin [[Laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta|lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetussa laissa (361/83)]] on säädetty.
 
== Katso myös ==

Navigointivalikko