Ero sivun ”T-imusolu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p l
p ks. myös + korjauksia
Rivi 1: Rivi 1:
'''T-solut''' ovat lymfosyyttien eli [[imusolu]]jen toinen päätyyppi. Ne auttavat tuhoamaan [[solu]]jen sisällä eläviä taudinaiheuttajia. Ne myös säätelevät puolustuskeinoja, joilla elimistö taistelee taudinaiheuttajaa vastaan. Myös T-solut jaetaan alaluokkiin, joista tärkeimmät ovat CD4- ja CD8-lymfosyytit. CD-4-solut ovat auttaja-T-soluja ja CD-8-solut ovat tappaja-T-soluja, jotka erittävät sytokiineja.
'''T-solut''' ovat lymfosyyttien eli [[imusolu]]jen toinen päätyyppi. Ne auttavat tuhoamaan [[solu]]jen sisällä eläviä taudinaiheuttajia. Ne myös säätelevät puolustuskeinoja, joilla elimistö taistelee taudinaiheuttajaa vastaan. Myös T-solut jaetaan alaluokkiin, joista tärkeimmät ovat CD4- ja CD8-lymfosyytit. CD-4-solut ovat auttaja-T-soluja ja ne mm. erittävät immuunijärjestelmää ohjaavia [[sytokiini|sytokiineja]]. CD-8-solut ovat tappaja-T-soluja ja ne tuhoavat [[infektio|infektoituneita]] soluja.


== Katso myös ==
== Katso myös ==
* [[B-solu]]
* [[HIV]]
* [[HIV]]
* [[T-solureseptori]]

{{tynkä/Lääketiede}}
{{tynkä/Lääketiede}}



Versio 30. maaliskuuta 2007 kello 19.26

T-solut ovat lymfosyyttien eli imusolujen toinen päätyyppi. Ne auttavat tuhoamaan solujen sisällä eläviä taudinaiheuttajia. Ne myös säätelevät puolustuskeinoja, joilla elimistö taistelee taudinaiheuttajaa vastaan. Myös T-solut jaetaan alaluokkiin, joista tärkeimmät ovat CD4- ja CD8-lymfosyytit. CD-4-solut ovat auttaja-T-soluja ja ne mm. erittävät immuunijärjestelmää ohjaavia sytokiineja. CD-8-solut ovat tappaja-T-soluja ja ne tuhoavat infektoituneita soluja.

Katso myös

Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.