Ero sivun ”Painajainen (Kurt Wagner)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 15: Rivi 15:
|voimat=- [[Teleportaatio]], <br> - Kehittynyt yönäkö, <br> - Yliluonnolinen ketteryys ja refleksit, <br> - Häntä, <br> - Mahdollisuus tarttua seiniin, <br> -Varjoihin sulautuminen}}
|voimat=- [[Teleportaatio]], <br> - Kehittynyt yönäkö, <br> - Yliluonnolinen ketteryys ja refleksit, <br> - Häntä, <br> - Mahdollisuus tarttua seiniin, <br> -Varjoihin sulautuminen}}


'''Painajainen''' ([[Englannin kieli|engl.]] Nightcrawler) alias '''Kurt Wagner''' on [[Ryhmä-X]]:stä tuttu [[supersankari]], jonka supervoima on [[Kaukosiirrin|teleportaatio]], näkymättömyys pimeässä ja todella akrobaattinen keho. Painajaisella on sininen iho ja [[häntä]], jota hän käyttää apuna kiipeämisessä. Usein [[Sarjakuva|sarjakuvissa]] Painajainen käytti ennen verhoamislaitetta, mikä teki hänet tavallisen [[Ihminen|ihmisen]] näköiseksi. Nappia painamalla hän palasi normaaliin siniseen muotoonsa. Painajaisen äiti on Mystikko -nimellä tunnettu vihollinen ja muodonmuuttaja.
'''Painajainen''' ([[Englannin kieli|engl.]] Nightcrawler) alias '''Kurt Wagner''' on [[Ryhmä-X]]:stä tuttu [[supersankari]], jonka supervoima on [[Kaukosiirrin|teleportaatio]], näkymättömyys pimeässä ja todella akrobaattinen keho. Painajaisella on sininen iho ja [[häntä]], jota hän käyttää apuna kiipeämisessä.
Usein [[Sarjakuva|sarjakuvissa]] Painajainen käytti ennen verhoamislaitetta, mikä teki hänet tavallisen [[Ihminen|ihmisen]] näköiseksi. Nappia painamalla hän palasi normaaliin siniseen muotoonsa. Painajaisen äiti on Mystikko -nimellä tunnettu vihollinen ja muodonmuuttaja.


Hahmon loi [[1970-luku|1970-luvulla]] piirtäjä [[Dave Cockrum]] silloin tekemäänsä Legion of Super-Heroes -lehteen. Hahmoa pidettiin kuitenkin liian erikoisen näköisenä eikä sitä käytetty lehdessä. Myöhemmin Cockrum toi sitten hahmon Ryhmä-X:ään.
Hahmon loi [[1970-luku|1970-luvulla]] piirtäjä [[Dave Cockrum]] silloin tekemäänsä Legion of Super-Heroes -lehteen. Hahmoa pidettiin kuitenkin liian erikoisen näköisenä eikä sitä käytetty lehdessä. Myöhemmin Cockrum toi sitten hahmon Ryhmä-X:ään.

Versio 21. maaliskuuta 2007 kello 11.36

Tämä artikkeli käsittelee Ryhmä-X:n jäsentä.Myös Tohtori Oudon vihollinen on nimeltään Painajainen.
Painajainen
Luoja(t) Len Wein
Dave Cockrum
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Giant-Size X-Men #1 (1975)
Henkilötiedot
Oikea nimi Kurt Wagner
Status aktiivinen
Ryhmäsidokset Ryhmä-X
Edelliset ryhmäsidokset Excalibur
Voimat - Teleportaatio,
- Kehittynyt yönäkö,
- Yliluonnolinen ketteryys ja refleksit,
- Häntä,
- Mahdollisuus tarttua seiniin,
-Varjoihin sulautuminen
Suhteet
Sukulaiset Mystikko (äiti)

Painajainen (engl. Nightcrawler) alias Kurt Wagner on Ryhmä-X:stä tuttu supersankari, jonka supervoima on teleportaatio, näkymättömyys pimeässä ja todella akrobaattinen keho. Painajaisella on sininen iho ja häntä, jota hän käyttää apuna kiipeämisessä.

Usein sarjakuvissa Painajainen käytti ennen verhoamislaitetta, mikä teki hänet tavallisen ihmisen näköiseksi. Nappia painamalla hän palasi normaaliin siniseen muotoonsa. Painajaisen äiti on Mystikko -nimellä tunnettu vihollinen ja muodonmuuttaja.

Hahmon loi 1970-luvulla piirtäjä Dave Cockrum silloin tekemäänsä Legion of Super-Heroes -lehteen. Hahmoa pidettiin kuitenkin liian erikoisen näköisenä eikä sitä käytetty lehdessä. Myöhemmin Cockrum toi sitten hahmon Ryhmä-X:ään.

Suomessa Painajainen esiintyi ensimmäisen kerran Hämähäkkimies-lehden numerossa 7 (1980).

Painajainen muissa medioissa

Elokuvat

X-Men 2 elokuvassa Painajaista näyttelee Alan Cumming. Elokuvaversiossa hahmolla on paljolti samanlainen historia kuin sarjakuvissakin (sirkus, katolilaisuus ja Saksan kansalaisuus). Hänen suhteestaan Mystikkoon ei kuitenkaan paljasteta, mutta tähän viitataan. Ulkonäöllisesti suurin muutos on se, että sinisen turkin sijaan hänellä on sininen iho.

Elokuvassa, Painajainen aivopestään William Strykerin toimesta ja lähetetään murhaamaan presidentti, mikä tapahtuu aivan elokuvan alussa. Tässä myös samalla esitellään Painajaisen kyvyt hänen taistellessaan turvamiehiä vastaan.

Yritys kuitenkin epäonnistuu Painajaisen saadessa osuman luodista, minkä jälkeen hän tulee tajuihinsa ja pakenee. Storm ja Jean Grey lähetetään etsimään häntä ja tuomaan kartanoon. Painajainen lähtee heidän mukanaan ja ystävystyy Stormin kanssa. Myöhemmin hän auttaa Stormia pelastamaan lapset ja sulkemaan Pimeä Cerebro pelastaen samalla Professori X:n.

Painajainen ei esiinny kolmannessa X-men elokuvassa, koska Cummings ei pitänyt hankalasta maskeerauksesta, jota hahmoa varten tarvittiin, vaikka tämä esiintyi vain pienessä osassa elokuvaa.X-Men: The Official Gamessa Painajainen eroaa Ryhmä-X:stä, koska ei halunnut elää niin vaarallisella tavalla.

Videopelit

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.