Ero sivun ”Killer Instinct” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p kielenhuoltoa ohjelmalla AWB
p kielen- tai muuta huoltoa AWB
Rivi 21: Rivi 21:
* Ensimmäisestä Killer Instinct pelistä julkaistiin myös vähemmän tunnettu [[Game Boy]] -versio
* Ensimmäisestä Killer Instinct pelistä julkaistiin myös vähemmän tunnettu [[Game Boy]] -versio
* [[Midway (pelitalo)|Midway]] julkaisi Killer Instinct-pelien hallipeliversiot, mikä oli merkittävää koska Midway julkaisi myös kilpailevaa Mortal Kombat -sarjaa samanaikaisesti.
* [[Midway (pelitalo)|Midway]] julkaisi Killer Instinct-pelien hallipeliversiot, mikä oli merkittävää koska Midway julkaisi myös kilpailevaa Mortal Kombat -sarjaa samanaikaisesti.
* Arcade-peli mainosti omalta osaltaan Nintendon Ultra 64-laitealustaa, ja Nintendo antoi ymmärtää että Ultra 64 oli käytännössä sama laite kuin myöhemmin julkaistava Nintendo 64-kotikonsoli. Killer Instinct-pelissä oli kuitenkin huomattaviakin teknisiä eroja N64:ään, esimerkiksi pelidata oli tallennettu [[kiintolevy]]lle ROM-modulien sijaan.
* Arcade-peli mainosti omalta osaltaan Nintendon Ultra 64-laitealustaa, ja Nintendo antoi ymmärtää että Ultra 64 oli käytännössä sama laite kuin myöhemmin julkaistava Nintendo 64-kotikonsoli. Killer Instinct-pelissä oli kuitenkin huomattaviakin teknisiä eroja N64:ään, esimerkiksi pelidata oli tallennettu [[kiintolevy]]lle ROM-moduulien sijaan.


{{juonipaljastus}}
{{juonipaljastus}}

Versio 20. maaliskuuta 2007 kello 19.06

Killer Instinct (1)
Kehittäjä Rare
Julkaisija Midway Games
Julkaistu 1994
Lajityyppi tappelupeli
Alusta SNES
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Killer Instinct on Rarewaren luoma tappelupelisarja. Sarja alkoi 1995 kun Rareware julkaisi pelin pelihalleissa ja Nintendon Super Nintendo Entertainment System -konsolilla. Peli aiheutti paljon ennakkokohua, mutta ei viime kädessä menestynyt suuremmin. Peliin tehtiin vuotta myöhemmin jatko-osa Killer Instinct 2, joka julkaistiin seuraavana vuonna nimellä Killer Instinct Gold Nintendo 64:lle. Ensimmäinen peli oli Donkey Kong Countryn grafiikkateknologiaa hyödyntävä 2D-peli. KI2 (joskus myös KIG) oli puolestaan käytännössä kolmeuloitteinen, mutta sen hahmot olivat edelleen 2D-spritejä.

Tulevaisuuden maailmaan sijouttuva synkkä peli pyörii mysteerisen Ultra Tech -yhtiön ympärillä. Alkuperäinen Killer Instinct lainasi paljon elementtejä yhdestä aikansa maineikkaammasta tappelupelisarjasta, Mortal Kombatista. Ensimmäinen peli toteutettiin huolella ja se kuuluukin ehkä aikansa parhaimpiin tappelupeleihin. Sen sijaan KI2 kärsi lukuisista bugeista grafiikassa ja muuallakin.

Pelisarjaan ei ole 90-luvun puolivälin jälkeen tehty uusia osia joka antaisi ymmärtää että Rareware on hylännyt pelisarjan. Silti tappelupelifanien seasta löytyy edelleen useita jotka vannovat KI:n nimeen.

Triviaa

  • Killer Intinct-pelien spritet tehtiin hyödyntämällä samaa tehniikkaa kuin Donkey Kong Country:ssa. Hahmot 3D-mallinnettiin ja renderöitiin 2D-spriteiksi. Ensimmäisessä pelissä tämä antoi hahmoille syvyyttä, mutta KI2:ssa spritejen käyttö osoittautui huonoksi ideaksi.
  • Ensimmäisessä Killer Instinct -pelissä hahmojen veri vaihteli sen mukaan millainen hahmo oli kyseessä. KI2:ssa tämä idea ilmeisesti hukattiin sillä pelissä kaikki hahmot vuotavat samalla tavalla, jopa Spinal joka on luuranko.
  • Ensimmäisestä Killer Instinct pelistä julkaistiin myös vähemmän tunnettu Game Boy -versio
  • Midway julkaisi Killer Instinct-pelien hallipeliversiot, mikä oli merkittävää koska Midway julkaisi myös kilpailevaa Mortal Kombat -sarjaa samanaikaisesti.
  • Arcade-peli mainosti omalta osaltaan Nintendon Ultra 64-laitealustaa, ja Nintendo antoi ymmärtää että Ultra 64 oli käytännössä sama laite kuin myöhemmin julkaistava Nintendo 64-kotikonsoli. Killer Instinct-pelissä oli kuitenkin huomattaviakin teknisiä eroja N64:ään, esimerkiksi pelidata oli tallennettu kiintolevylle ROM-moduulien sijaan.
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luettelo Killer Instinct-hahmoista

Seuraavissa kuvaelmissa on otettu huomioon vain hahmojen taustakertomukset. Ainoa poikkeus on Orchid. KI2:ssa Orchid'in ja Combon taustakertomukset ovat ristiriidassa keskenään. Oletettavasti Orchidin loppukertomus on oikea koska Rare on päättänyt että Orchid päihitti Eyedolin ensimmäisessä pelissä. Tämä tarkoittaa käytännössä että Orchidin taustatarina KI2:ssa on todennäköisesti virheellinen.

Molemmat pelit

Seuraavat hahmot ovat esiintyneet molemmissa peleissä.

  • Jago on tiibetiläinen munkki joka tiikerihengen ohjeistuksella lähti päihittämään KI-turnajaisten piilottamaa pahuutta (tarkkaa selitystä siihen mikä tämä on ei ole koskaan annettu, mutta oletettavasti kyseessä oli Eyedol) saavuttaaksen henkisen täydellisyyden. Jagon epäonnistuttua hän palasi pettyneenä kotiinsa ja sai kauhukseen huomata että tiikerihenki olikin Gargos joka oli Jagon toimien ansiosta onnistunut pakenemaan tyhjiöstä. Nyt Jago janoa kostoa. Jagon ase on katana.
  • B. Orchid on vihollisilleen tuntematon taistelija. Todellisuudessa hän on FBI:n salainen agentti joka lähettettiin soluttautumaan KI-turnajaisiin selvittääkseen siihen liittyvät kummalliset katoamiset sekä Ultra Techin mahdollinen osallisuus. Orchid päihitti Eyedolin jonka jälkeen hän palasi päämajaansa kertomaan löydöistään. Ennen kuin FBI ehti toimia Combon toimet johtivat aikarepeämän syntyyn. Nyt Orchidin on pelastettava maailma jälleen kerran, nyt Gargoksen kynsistä.
  • T. J. Combo oli nyrkkeilyn raskaansarjan mestari jonka titteli vietiin kun paljastui että Combo oli käyttänyt otteluissaan Ultra Tech:in asentamia kyberneettisiä vahvistimia. Ultra Tech lupasi putsata hänen maineensa mikäli hän olisi menestyvä KI-turnajaisissa. Combo ei voinut kuitenkaan sietä Ultra Techin kamalia tekoja ja niinpä aloitti yhden miehen sodan Ultra Techiä vastaan. Lopulta hän pääsi Ultra Techin salaisimpaan osastoon ja vahingossa aiheutti raivotessaan aikarepeämän joka sinkosi hänet 500 vuotta ajassa taaksepäin.
  • Glasius on sotilas toiselta planeetalta. Tehtyään pakkolaskun maahan Ultra Tech otti hänet vangikseen ja yritti pakottaa hänet kokeisiinsa. Kun Glasius ei suostunut antautua hänet pantiin taistelemaan Cinderiä vastaan ja palkkio oli hänen vapautensa. Glasius tappoi Cinderin ja Ultra Tech (yllättävää kyllä) piti lupauksestaan kiinni. Mutta juuri kun Glasius valmistautui lähtemään hänelle paljastui että Ultra Tech oli vanginnut hänen rotunsa jäseniä jotka olivat lähteneet etsimään häntä. Glasius voi muokata kehoaan tahtonsa mukaan ja mm. luoda teräaseita omista käsistään.
  • Tohtori Von Sabrewulf oli Ultra Techin työntekijä joka kärsii geneettisestä häiriöstä joka on saanut hänet muuttumaan ihmissutta muistuttavaksi olennoksi. Hänen ongelmansa luvattiin korjata mikäli Sabrewulf selviäisi KI-turnajaisissa. Valitettavasti Sabrewulf huomasi että voittaakseen hänen olisi luovuttava ihmisyydestään ja hävisi nöyryyttävästi jonka jälkeen Ultra Techin tiedemiehet ajoivat hänet hulluksi kokeillaan.
  • Spinal oli pelätty japanilainen sotaherra. Hänet (tai tarkemmin hänen luunsa) herätettiin vahingossa henkiin epäonnistuneen regenerointikokeen tuloksena. Uudelleensyntynyt Spinal ei tahtonut tai tarvinnut mitään, se oli puhdasverinen tappaja. Spinal tuhouduttua KI-turnajaisissa Gargos käytti aikarepeämää hyväkseen herättääkseen henkiin nuoremman Spinal:in. Tämä Spinal puolestaan on alkanut juonia isäntäänsä vastaan.
  • Fulgore oli Ultra Techin kunnianhimoinen kyborgisotilaan prototyyppi joka oli tarkoitus testata turnauksessa ennen kuin sen massatuotanto voitiin aloittaa. Jago kuitenkin tuhosi alkuperäisen Fulgoren joka jätti Ultra Techin hankalaan asemaan. Aikarepeämän myötä uusi Fulgore on lähetetty tulevaisuudesta mielessään vain yksi käsky: "Tapa Jago".

Vain Killer Instinct

Seuraavia hahmoja ei syystä tai toisesta nähty KI2:ssa

  • Päällikkö Thunder on intiaanipäällikkö joka osallistui KI-turnajaisiin selvittääkseen totuuden kahden hänen heimonsa jäsenten katoamisesta viime turnajaisissa. Thunder ei koskaan saanut selville totuutta sillä hän menehtyi ensimmäisessä turnajaisissa (luultavasti Riptorin käden kautta).
  • Cinder oli kuolleeksi epäilty rikollinen joka olikin salaa tuotu Ultra Tech:in tiloihin. Monimutkaisten solumanipulaatikokeiden tuloksena Cinder muuttui (kirjaimellisesti) tuliseksi taistelijaksi. Cinder ei ollut kohteluunsa tyytyväinen joten hänelle annettiin mahdollisuus ansaita vapautensa voittamalla Glasius. Valitettavasti Glasius tappoi Cinderin vastaavista syistä.
  • Riptor oli Ultra Techin geenikokeiden tulos jossa ihmisen ja dinosauruksen (Velociraptor) DNA:ta yhdistettiin luomaan tappava otus. Riptor päihitettiin kuitenkin turnajaisissa (todennäköisesti Combon käden kautta).
  • Eyedol demonisotilas joka käytti Ultra Techin turnajaisia tapana pyyhkiä tieltään kaikki hänen vastustajansa. Eyedol oli noin kaksimetrinen, vihreä, kaksipäinen hirviö joka käytti aseenaan nuijaa. Hänet päihitti Orchid.

Esitetty KI2:ssa

  • Maya on Amatsonian kansan kuningatar ja yksi taistelijoista jotka alun perin vangitsivat Gargoksen. Nyt Hänen on todistettava ansaitseensa paikkansa voittamalla Gargos jälleen kerran. Maya käyttää aseenaan kaarevia tikareita.
  • Tusk on mystisiä voimia omaava barbaari ja kehän kuningas. Hän etsii aina uusia haastajia ja Gargos vaikuttaa hänestä sopivimmalta mahdolliselta. Tuskin ase on miekka.
  • Kim Wu on yhden Gargoksen päihittäneen soturin jälkeläinen. 17-vuotias Kim on kansansa suojelija. Nyt Gargoksen palattua hänen on osoitettava pätevyytensä. Kimin aseet ovat nunchakut.
  • Gargos on demoni jonka joukko taistelijoita päihitti kauan sitten ja syöksi tämän hengelliseen tyhjiöön. Naamioitumalla tiikerihengeksi Gargos onnistui huijaamaan Jagoa ja hyödynsi tämän hänen nimeensä tehtyjä voittoja tapana paeta tyhjiöstä. Gargos on nyt palannut.