Ero sivun ”Youth For Understanding” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: ja:YFU
Rivi 18: Rivi 18:
[[de:Youth for Understanding]]
[[de:Youth for Understanding]]
[[en:Youth For Understanding]]
[[en:Youth For Understanding]]
[[ja:YFU]]
[[no:Youth for Understanding]]
[[no:Youth for Understanding]]
[[sv:Youth For Understanding]]
[[sv:Youth For Understanding]]

Versio 19. maaliskuuta 2007 kello 09.17

Youth for Understandingin logo

Youth For Understanding (YFU) on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, kaupallista voittoa tavoittelematon kansainvälinen vaihto-oppilasjärjestö. Se toimii 50 maassa ja on lähettänyt maailmalle yli 225 000 vaihto-oppilasta. Suomessa järjestöä edustaa Suomen Youth For Understanding ry.

Kansainvälinen Youth For Understanding on perustettu toisen maailmansodan jälkeen USA:ssa vuonna 1951. Detroitilainen tohtori Rachel Andresen aloitti tuolloin vaihto-oppilastoiminnan Saksan ja Yhdysvaltojen välille, ajatuksenaan rakentaa kansoja yhdistäviä siltoja nuorisovaihdon kautta. Toiminnan laajentuessa eri puolille maailmaa Suomen YFU perustettiin vuonna 1958 ja sen jälkeen, lähes 50 toimintavuoden aikana, yli 13 000 suomalaista on ollut YFU:n kautta vaihto-oppilaana.

Suomen YFU:n kautta vaihto-oppilaaksi voi lähteä USA:n lisäksi 30 eri maahan Euroopassa, Etelä-Amerikassa sekä muissa kaukomaissa (esim. Japani, Kiina, Thaimaa, Etelä-Afrikka) kesäksi, lukukaudeksi tai vuodeksi. Vuosittain Suomeen tulee ulkomaisia YFU:n vaihto-oppilaita noin 80.

Maailmanlaajuisesti YFU:n toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Pelkästään Suomessa aktiivisia vapaaehtoisia on kaikilla suurimmilla paikkakunnilla yli 400 henkilöä.

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Aiheesta muualla