Ero sivun ”Mr. Bad Guy” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Renne (keskustelu | muokkaukset)
singlet, ja samalla järjestelyä, siistimistä
Rei-bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: pt:Mr. Bad Guy
Rivi 35: Rivi 35:
[[no:Mr. Bad Guy]]
[[no:Mr. Bad Guy]]
[[pl:Mr. Bad Guy]]
[[pl:Mr. Bad Guy]]
[[pt:Mr. Bad Guy]]
[[sv:Mr. Bad Guy]]
[[sv:Mr. Bad Guy]]

Versio 17. maaliskuuta 2007 kello 15.35

Mr. Bad Guy oli Queenin laulajana tunnetuksi tulleen Freddie Mercuryn ensimmäinen sooloalbumi. Se äänitettiin vuosina 1984-1985 ja julkaistiin 29. huhtikuuta 1985. Levy-yhtiö oli Columbia Records. Kaikki albumin yksitoista kappaletta ovat Freddie Mercuryn kirjoittamia.

Albumin neljästä singlestä ensimmäinen oli "I Was Born to Love You", joka ylsi brittilistan sijalle 11. Kappale on sovitukseltaan syntetisaattori-riffien vetämä ja tahallisesti 1970-luvun diskomusiikkia muistuttava. Muut singlet olivat pianoballadi "Made in Heaven", "Living on My Own" ja "Love Me Like There's No Tomorrow".[1] "Living on My Own" on syntetisaattorilla tehdyn bassoriffin hallitsema, mutta mukana on myös paljon pianoa ja scat-vokaaleja. Albumin päättävä "Love Me Like There's No Tomorrow" on myös pianoballadi, samoin kuin B-puolen "There Must Be More to Life than This".

Levyn avausraita "Let's Turn It On" sekä "Foolin' Around" ovat syntikkavetoista poppia. "Your Kind of Lover" taas on gospel-tyylinen nopea pianokappale. Levyn nimikkoraita on parodia 1960- ja 1970-luvun James Bond -elokuvien roistoista kertovista kappaleista, ja kappale on sovitettu samaan tapaan mahtipontisesti. Kappaleen roisto, Mr. Bad Guy, on Mercury itse. "Man Made Paradise" on humoristinen kappale, jonka lopussa on moniäänistä vokaaliharmoniaa "Bohemian Rhapsodyn" tyyliin. "My Love Is Dangerous" on albumin rockmaisimpia kappaleita kitarariffeineen.

"Living on My Own" julkaistiin kokonaan uudelleen miksattuna vuonna 1993, jolloin se nousi Yhdistyneen kuningaskunnan virallisen singlelistan kärkeen, keräten kolmetoista listaviikkoa. Kappaleet "I Was Born to Love You" ja "Made in Heaven" lisättiin vuonna 1995 julkaistulle Queenin Made in Heaven -albumille kokonaan uusilla miksauksilla, joissa alkuperäisistä versioista on jäljellä vain Mercuryn laulu.

Levy on ollut pitkään pois myynnistä. Se on tosin ollut saatavana osana erästä kolmen CD:n kokoelmaa.

Kappalelista

  1. "Let's Turn It On"
  2. "Made in Heaven"
  3. "I Was Born to Love You"
  4. "Foolin' Around"
  5. "Your Kind of Lover"
  6. "Mr. Bad Guy"
  7. "Man Made Paradise"
  8. "There Must Be More to Life than This"
  9. "Living on My Own"
  10. "My Love Is Dangerous"
  11. "Love Me Like There's No Tomorrow"

Lähteet

  1. Freddie Mercury Discography 1999. Queen Productions Ltd. Viitattu 15. helmikuuta, 2007. (englanniksi)